Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Rădăcini

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI ŞI ZIUA EROILOR: Tradiţii şi obiceiuri la români

Rădăcini

inaltarea domnuluiÎnălţarea Domnului sau Ispasul, aşa cum mai este numită în popor, este marcată anual, la 40 de zile de la Paşte, de fiecare dată în ziua de joi a săptămânii. Înălţarea Domnului reprezintă ultimul eveniment din viaţa pământească a lui Iisus Hristos, ziua fiind dedicată şi sărbătorii Eroilor în Biserica Ortodoxă Română.

 

Câteva cuvinte despre istoria unui toponim: Slimnic

Rădăcini

CETATE SLIMNICNu mulţi sunt cei care ştiu că numele german vechi al comunei Slimnic era Stolzenburg, altfel spus, satul (târgul) mândru sau cu oameni mândri.

   

Dinkelsbühl (Bavaria) a fost din nou gazda saşilor de pretutindeni

Rădăcini

SASI 1Undeva, în Bavaria, istoria, legenda şi tradiţiile cântă şi dansează, cum spune un cântec vechi săsesc, în Dinkelsbühl, locul care, prin tradiţie, reprezintă saşii transilvăneni. Ceea ce, cum era firesc, a născut o sărbătoare.

   

O casă din Bucovina păstrează o colecţie de 6.000 de linguri

Rădăcini

linguri 1O casă undeva, în Moldova! O comoară care cinsteşte meşteşugul lingurarilor din tată în fiu. O colecţie metamorfozată, generos, în muzeu, la Câmpulung Moldovenesc.

   

Cetatea Brassovia

Rădăcini

cetatea-brasovPe o stâncă neagră, sus, pe Tâmpa, îşi doarme somnul o cetate şi legenda ei. În dorul timpurilor de demult, doinite în foşnetul des al pădurii, în mângâierea razelor firave...

   

Page 9 of 41