Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Rădăcini

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova: Descoperiri importante în comuna Gura Vadului

Rădăcini

muzeul de ista ahreologieSâmbătă, 14 februarie, pe terenul pensiunii turistice „Ferma Dacilor", din comuna Gura Vadului, au fost descoperite două obiecte de valoare istorică deosebită.

 

DESCOPERIRI ARHEOLOGICE: Dovezi vechi de peste 5.000 de ani în Prahova

Rădăcini

tohani-pieseCercetările arheologice preventive, derulate de arheologii Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, au debutat, în anul 2015, cu reperarea unui sit arheologic nou, amplasat pe teritoriul comunei Gura Vadului, în satul Tohani, pe Dealul Strehan.

   

Muzeul Județean de Artă Prahova: APEL PENTRU SALVAREA PICTURII UNICE DE LA MĂNĂSTIREA ZAMFIRA!

Rădăcini

manastirea zamfira biserica pictura grigorescuAşezământ monahal de la jumătate secolului al XIX-lea, Mănăstirea Zamfira include prima biserică pictată în întregime de marele pictor Nicolae Grigorescu. Lăcaşul de cult se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care unica pictură „în frescă" a lui Grigorescu se poate pierde pentru totdeauna. Reprezentanţii Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" au lansat un apel public de salvare a acestui important monument istoric de clasă A (naţional şi internaţional). Iată comunicatul din partea Muzeului.

   

UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE: PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR CULTURALE DEDICATE ZILEI DE 24 IANUARIE

Rădăcini

Muzeul-de-Istorie-si-Arheologie-PloiestiMuzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova găzduieşte sâmbătă, 24 ianuarie 2015, de la ora 11.00, ceremonia oficială dedicată Unirii Principatelor Române. Cu această ocazie vor fi susţinute alocuţiuni de către oficialităţile judeţene şi locale şi se vor depune flori.

   

ZIUA CULTURII NAŢIONALE: Depuneri de flori şi coroane la statuile personalităţilor. GALERIE FOTO

Rădăcini

depuneri flori eminescu 15 ian 2015Astăzi, în jurul orei 10.00, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, ai Primăriei Ploieşti, ai direcţiilor subordonate şi instituţiilor de cultură au fost prezenţi la depunerile de corane şi flori care au avut loc la statuile lui Nicolae Iorga, I. L. Caragiale, Nicolae Simache, Ienăchiță Văcărescu, dar şi la statuia poetului Mihai Eminescu din Cerul Civic, de la naşterea căruia se împlinesc 165 de ani.

   

Page 1 of 41