Tuesday, May 21, 2024
   
Text Size

Rădăcini

Povestea Fierului de Călcat, spusă de Muzeul Naţional al Agriculturii din Slobozia

Rădăcini

Fier calcat din bronzMuzeul Agriculturii vă aşteaptă, începând cu 20 februarie, la o expoziţie inedită, dedicată „Fierului de călcat, pe aburii vremii": o poveste ce evidenţiază fiarele de călcat din patrimoniul muzeului, împreună cu numeroase imagini ce relevă evoluţia tehnicilor spălatului şi călcatului textilelor în ateliere meşteşugăreşti, în casa boierească şi gospodăria ţărănească din România.

 

Poveşti de altădată la Viscri: Slănina din Turn şi „Piatra ruşinii”

Rădăcini

VISCRIComuna Viscri este cunoscută, mai ales în ultimii ani, prin faptul că însuşi Prinţul Charles a ales să cumpere o casă în această localitate. Însă obiceiurile din Viscri nu sunt prea cunoscute. Iată câteva dintre ele.

   

13 februarie, Ziua Mondială a Radioului

Rădăcini

RadioLumea întreagă celebrează, pe 13 februarie, Ziua Radioului. Sărbătoarea, instituită anul trecut de UNESCO, în semn de preţuire pentru acest puternic vector de informaţie şi cultură, aduce un omagiu unuia dintre cele mai populare instrumente de comunicare, care duce ştirile, muzica şi chiar teatrul în cele mai izolate locaţii.

   

Cine este şi de unde vine Baba Coanţa?

Rădăcini

baba cloantaŞtiaţi că vestita Baba Cloanţa are o vechime impresionantă? Din perspectiva mitologică şi ezoterică, rădăcinile personajului se descoperă
în nimeni alta decât Geea, Maya, sau Marea Zeiţă, analizată în studiile inovatoare ale cercetătoarei Marija Gimbutas (1921 - 1994).

   

Încep Balurile cu Coşul, în Ţara Făgăraşului

Rădăcini

Tanti VioricaÎn Ţara Făgăraşului, încep Balurile „cu coşul", tradiţie preluată de la saşi. Cuplurile se strâng la căminul cultural, fiecare cu coşul plin de bunătăţi, tocmesc muzicanţi de soi şi petrec până spre dimineaţă.

   

Page 6 of 32