Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Rădăcini

SĂRBĂTOARE / Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul: TRADIŢII

Rădăcini

taierea cpaului sf ioan botezatorulLa sfârşitul anului bisericesc, pe 29 august, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, trecută în calendar ca zi de post negru.

 

JAPONIA COMEMOREAZĂ: 68 de ani de la bomba nucleară de la Hiroshima

Rădăcini

bomba atomica hiroshimaZeci de mii de persoane s-au reunit marţi dimineaţă la Hiroshima pentru a marca 68 de ani de când a fost lansată prima bombă atomică din istorie, care a devastat acest oraş din vestul Japoniei.

   

SCHIMBAREA LA FAŢĂ: Obiceiuri şi credinţe străvechi

Rădăcini

SchimbarealaFataSCHIMBAREA LA FAŢĂ a Domnului este una dintre marile sărbători ale creştinismului. În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de cineva, iar fetele sunt sfătuite să nu se pieptene în această zi, pentru că nu le mai creşte părul.

   

Operaţiunea TIDAL WAVE: 70 de ani de la bombardarea Ploieştiului de către americani

Rădăcini

tidal waveOperaţiunea Tidal Wave a constat în bombardamentul aerian al Statelor Unite asupra rafinăriilor germane de la Ploieşti, la 1 august 1943. Operaţiunea militară „Tidal Wave" a reprezentat una dintre cele mai laborioase misiuni aviatice ale Statelor Unite din cel de-Al Doilea Război Mondial.

   

29 iulie: ZIUA IMNULUI NAŢIONAL

Rădăcini

ziua-imnului„Deşteaptă-te, române!" este, din 1990, imnul naţional al României. Versurile şi aranjamentul aparţin lui Andrei Mureşanu (1816 - 1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluţia de la 1848. Totuşi, România a avut, de-a lungul timpului, mai multe imnuri, cu o istorie încărcată de semnificaţii.

   

Page 7 of 41