Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Rădăcini

MUZEUL DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE PRAHOVA: Anul Brâncoveanu marcat la Brebu

Rădăcini

casa domneasca brebuVineri, 23 mai 2014, începând cu ora 10.00, la Muzeul „Casa Domnească" Brebu, din comuna prahoveană Brebu, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, va avea loc prima ediție a sesiunii naționale de comunicări științifice „Ev mediu românesc", desfășurată sub egida Anului Brâncoveanu.

 

DESCOPERIRE ARHEOLOGICĂ ÎN PRAHOVA: Trei ziduri vechi de cărămidă au fost găsite lângă Conacul Pană Filipescu

Rădăcini

conacul pana filipescu prahovaConstructorii care lucrau la structura de rezistență a Conacului Pană Filipescu din Filipeștii de Târg au descoperit trei ziduri vechi de cărămidă despre existența cărora nu se știa până acum.

   

Bunavestire: Ce trebuie să faci astăzi ca să îți meargă bine tot anul

Rădăcini

cucul traditii buna vestireBuna Vestire este o sărbătoare creștină celebrată în data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunțării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gabriel că va deveni mamă a lui Isus din Nazaret.

   

Martor la istorie: Cel mai bătrân stejar din sud-estul Europei se află în România!

Rădăcini

stejar secularLegenda spune că stejarul secular din Cajvana, bătrân de peste 800 de ani, a fost plantat după ce satul a fost nimicit în timpul marii invazii tătare din 1241. Bătrânii povestesc că însuşi Ştefan cel Mare s-a odihnit la umbra stejarului şi tot atunci a dat numele localităţii Cajvana.

   

Statuia lui I.C. Brătianu va fi reconstruită şi amplasată în Piaţa Universităţii

Rădăcini

statuia-lui-bratianu-imagine-epocaStatuia lui Ion C. Brătianu va fi reconstruită şi amplastă în locul ocupat iniţial din Piaţa Universităţii, lângă sediul Ministerului Agriculturii şi Spitalul Colţea, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

   

Page 4 of 41