Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Rădăcini

MĂNĂSTIREA VĂRBILA: Un colţ de rai încărcat de istorie

Rădăcini

manastirea varbila iordacheanuÎn ciuda faptului că, în ultimii ani, dezvoltarea localităţii nu a avut o cale ascendentă, comuna Iordăcheanu este una dintre cele mai frumoase din Prahova, cu un potenţial turistic mare.

 

Obiceiuri de ieri şi de azi / Petreceri de Rusalii: Polka Butoiului de Bere

Rădăcini

reginele - PETRECERI RUSALIISărbătoare mare, cinstită ieri şi azi în satele sibiene. Nu doar cu slujbe şi frunze de nuc sfinţite, dar şi cu petreceri în stilul unor tradiţii ce îmbină săsescul cu românescul, din veac.

   

INEDIT: Dincolo de teatrul viu al bătăliei de la Şelimbăr

Rădăcini

SELIMBAR BATALIEÎn urma victoriei înregistrate în bătălia de la Şelimbar, împotriva armatei conduse de Andrei Bathory, Mihai Viteazul a intrat în istoria noastră pentru înfăptuirea primei uniri a Transilvaniei cu Ţara Românească.

   

21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ: Totul despre tradiţiile zilei

Rădăcini

solstitiul de varaZiua de 21 iunie este încărcată de numeroase evenimente astronomice şi, implicit, astrologice. Astăzi trecem prin solstţiul de vară, când durata zilei va avea cea mai mare valoare din an, respectiv 15 ore şi 32 de minute, iar durata nopţii va fi de numai 8 ore şi 28 de minute.

   

Istoria unei arte – Ceramica

Rădăcini

Ceramica anticaNici una dintre antichităţile ce stârnesc astăzi pasiunea colecţionarilor nu are o istorie atât de îndelungată precum ceramica- acel domeniu care a născut, milenii la rând, un tezaur internaţional incomensurabil. De la primele recipiente modelate manual ale Mesopotamiei, la frumuseţea clasică a vaselor greceşti, de la incomparabila fineţe a porţelanului chinezesc la excesele secolului XIX şi exuberanţa Art Deco, vreo zece milenii de producţie ceramică la scară planetară ne stau înainte.

   

Page 8 of 41