Wednesday, April 17, 2024
   
Text Size

Oameni printre noi

Crucea Roşie Română Filiala Prahova: „Îmbunătăţirea condiţiilor de trai în centrele de plasament din România” GALERIE FOTO

Oameni printre noi

copii centru plopeniUn proiect finanţat de Crucea Roşie Germană s-a desfăşurat, în această lună, în 16 judeţe din ţară, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de trai din centrele de plasament din România. În Prahova, peste 60 de copii sunt beneficiari ai acţiunilor organizaţiei umanitare.

 

Balerină de nivel mondial la numai 11 ani, nu are cu ce să-şi continue cariera

Oameni printre noi

runiaPrin muncă şi pasiune, o copilă de numai 11 ani din Constanţa a ajuns printre primele balerine ale lumii. Runia, la vârsta ei, nu mai leagănă păpuşile, ci zboară pe poante şi poate da lecţii de eleganţă oricui. O aşteaptă o carieră de succes, însă nu are cu ce să participe la concursurile în care ar uimi lumea.

   

Un maraton de activităţi culturale: “Primăvara Poeţilor” (12-30 martie)

Oameni printre noi

Copy of 221642 2998423376734 48654483 n

Cea de-a treia etapă a programului “Primăvara Poeţilor” a cuprins un veritabil maraton de activităţi culturale. Astfel, marţi, 26 martie, în sala mică a Casei de Cultură, Cercul Literar “Geo Bogza” şi-a continuat activitatea cu o interesantă temă: “Atelier de scriere creativă - exerciţii de twitteratură”, prezentată de scriitorul Florin Dochia. Evidenţiind disputa dintre literatura tipărită şi aceea digitală, autorul a arătat că “lupta se desfăşoară pe teritoriul numit Twitter, ale cărui «parcele» sunt limitate la texte de 140 de cuvinte”.
Paralela dintre “clasici” (susţinătorii bibliotecilor şi apărătorii cuvintelor cu mai mult de trei silabe) şi “moderni” (care consideră spaţiul internetului drept o oportunitate de reînnoire a formelor şi genurilor literare), a guvernat, de fapt, întreaga întâlnire colocvială. 

O filă de istorie autentică, “Basarabia, pământ românesc”, a constituit un

   

Covoarele din Vălenii de Munte fac înconjurul lumii. Rozica Miclescu, un artist care urmează iniţiativa lui Iorga

Oameni printre noi

covoare rozica miclescu 2Numele Rozicăi Miclescu este cunoscut, deja, în toate marile galerii de artă din ţară şi din lume. Covoarele tradiţionale sunt viaţa sa, despre care ne-a împărtăşit câteva aspecte.

   

Brâncuşi, celebrat la Craiova

Oameni printre noi

BRANCUSIÎn zilele de 16 şi 17 martie 2013, BRÂNCUŞI, cel ce a dus arta sculpturii şi tradiţia românească pe meridianele lumii, va fi celebrat la Craiova, oraşul despre care artistul afirma: „LA CRAIOVA, M-AM NĂSCUT A DOUA OARĂ!".

   

Page 1 of 12