Monday, May 21, 2018
   
Text Size

Literatură

Lansare de carte inedită la Târgul Internațional Gaudeamus: Viața de “suedeză” a Cameliei Iulianei Radu, povestită în versuri, în cartea “Norr”

Literatură

norrVineri, 20 octombrie 2015, începând cu ora 14, una dintre cele mai în vogă poete la ora actuală, Camelia Iuliana Radu, lansează volumul de versuri contemporane "Norr", la Târgului Internațional de carte Gaudeamus, care va avea loc în Pavilionul Central Romexpo din București. Despre cartea apărută la Editura "TracusArte", "Norr", prozatorul și criticul literar Ioan Groșan spune in Prefață:

 

PROIECT CULTURAL: Promovare de carte într-un spațiu non-formal - „Un livre, un jardin”

Literatură

afis un livre un jardinVicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader şi prefectul Judeţului Prahova, Rodica Paraschiv au avut miercuri, 25 februarie 2015 o întrevedere cu domnul Christophe Gigaudaut, consilier de cooperare al Ambasadei Franţei în România şi directorul Institutului Francez din România. Vizita oficialului francez are loc în contextul lansării proiectului ,,Un livre, un jardin"(O carte într-un parc), proiect ce se va desfăşura în intervalul martie - octombrie 2015, pentru a omagia 25 de ani de la înfiinţarea Alianţei Franceze Ploieşti.

   

163 de la nașterea lui Caragiale: Manifestări în Ploiești

Literatură

bust caragiale ploiestiPrimăria municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova, prin Biblioteca Judeţeană "Nicolae Iorga" şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova – Casa Memorială I.L.Caragiale, organizează manifestarea prilejuită de împlinirea a 163 de ani de la naşterea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.

   

Proiectul Educațional „Aproape de Caragiale”: Invitație la o acțiune simultană în toate școlile prahovene

Literatură

CaragialeCasa de Cultură „I. L. Caragiale" a Municipiului Ploiești organizează, vineri, 30 ianuarie 2015, Proiectul Educațional „Aproape de Caragiale", la împlinirea a 163 de ani de la naşterea marelui clasic.

   

Casa de Cultură „I. L. Caragiale”: Zece elevi vor reprezenta Ploieştiul la Festivalul de poezie de la Blaj

Literatură

Casa-de-Cultura-IL-Caragiale-PloiestiCasa de Cultură „I.L.Caragiale" a Municipiului Ploieşti va participa la cea de a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Poezie „Ocrotiţi de Eminescu" cu zece elevi pasionaţi de literatură.

   

Page 1 of 38