Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Rădăcini

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova: Comemorare Nicolae Simache

Rădăcini

scoala nicolae simache - omagiuVineri, 17 ianuarie 2014, Muzeul Ceasului „Nicolae Simache" din Ploieşti, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, omagiază memoria patronului său spiritual, prin organizarea unui medalion comemorativ, ocazionat de împlinirea a 42 de ani de la trecerea sa în eternitate.

 

MOŞ NICOLAE: TRADIŢII ŞI OBICEIURI

Rădăcini

mos nicolae ghetuteÎn fiecare an, în seara de 5 decembrie, copiii ştiu că trebuie să-şi lustruiască ghetuţele sau cizmuliţele, pentru că Moş Nicolae va trece pe la ei să le aducă daruri celor cuminţi. Iar dacă nu au fost tocmai ascultători, moşul şi pentru ei o surpriză, sub forma unei nuieluşe. Iată cele mai cunoscute tradiţii de Moş Nicolae.

   

MUZEUL JUDEŢEAN DE ŞTIINŢELE NATURII PRAHOVA are o nouă sală. Iată ce poţi vizita

Rădăcini

Muzeul-Judetean-de-Stiintele-Naturii-PrahovaReprezentanţii Muzeului Judeţean de Ştiintele Naturii Prahova au inaugurat, astăzi, Sala de Genetică din cadrul Muzeului Omului, aflat la Palatul Culturii din Ploieşti.

   

SFÂNTUL ANDREI: LA MULŢI ANI celor care îi poartă numele!

Rădăcini

SF ANDREISfântul Andrei este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus şi este considerat de ortodocşi „Ocrotitorul României" sau „Patronul spiritual al românilor". Sfântul Andrei este considerat cel care a adus şi a promovat religia creştină şi învăţăturile lui Iisus în zona ţării noastre.

   

22 NOIEMBRIE: 50 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy

Rădăcini

kennedyLa 22 noiembrie 2013 se împlinesc 50 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy, cel de-al 35-lea preşedinte american (1961-1963).

   

Page 5 of 41