Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare, expus la Bârlad

Rădăcini

Steag-StefanMuzeul Naţional de Istorie a României, în colaborare cu Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad, vernisează expoziţia "Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare", duminică, 13 ianuarie 2013, ora 11.30, la sediul central al muzeului din Bârlad, din strada Vasile Pârvan nr.1. La deschidere vor fi prezenţi şi vor lua cuvântul domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al Muzeului Naţional de Istorie a României, domnul prof. Mircea Mamalaucă şi reprezentanţi ai autorităţilor vasluiene.

Expoziţia celebrează victoria domnitorului Ştefan cel Mare în bătălia de la Podul Înalt, Vaslui, din 10 ianuarie 1475, împotriva armatei otomane în fruntea căreia se afla Suleiman Paşa.

Stimulaţi de interesul arătat de publicul din România, dar şi din afara graniţelor, pentru această excepţională broderie, Muzeul Naţional de Istorie a României doreşte să ofere posibilitatea cât mai multor iubitori de istorie, dar şi de artă de a o admira.

Astfel, stindardul a mai fost expus în ţară, în locuri pline de istorie, la muzeele din Ploieşti, Târgovişte, Piatra Neamţ, Iaşi şi acum Bârlad dar şi în Republica Moldova, la Chişinău.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 13 ianuarie – 2 februarie 2013.

Add comment


Security code
Refresh