Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Rădăcini

ZILELE EUROPENE ALE PATRIMONIULUI: Programul complet al manifestărilor organizate de MUZEUL JUDEȚEAN DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE PRAHOVA

Rădăcini

Muzeul-de-Istorie-si-Arheologie-PloiestiÎn perioada 17-23 septembrie, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile muzeale subordonate, din Ploieşti şi din judeţ, desfășoară o serie de manifestări cultural-educative, cu prilejul celei de-a XXII-a ediţii a ZILELOR EUROPENE ALE PATRIMONIULUI.

 

Nașterea Maicii Domnului: Ce trebuie să știi despre ziua de 8 septembrie

Rădăcini

nasterea Maicii DomnuluiLa 8 septembrie, întreaga creştinătate celebrează Naşterea Maicii Domnului, prima sărbătoare importantă din cursul Noului An Bisericesc, care începe la data de 1 septembrie.

   

ISTORIE: 75 de ani de la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial

Rădăcini

al doilea razboi mondial 1 sept 1939Luni, 1 septembrie, se împlinesc 75 de ani de la începerea celui De-al Doilea Război Mondial, cea mai mare conflagraţie din istoria omenirii. Startul războiului a fost dat de invadarea Poloniei de către Germania nazistă. Polonia a fost atacată apoi, la frontiera de est, de armata sovietică şi ocupată în totalitate în mai puţin de trei săptămâni. Războiul din Europa s-a încheiat pe 9 mai 1945, prin înfrângerea Germaniei naziste.

   

ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Tradiţii şi obiceiuri de Sfânta Marie Mare

Rădăcini

adormirea-maicii-domnuluiPe 15 august, creştinii ordodocşi şi catolici sărbătoresc Sfânta Marie Mare sau Adormirea Maicii Domnului. Ziua marchează, în calendarul popular, trecerea de la vară la toamnă, totodată fiind sărbătorită și Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor.

   

143 de ani de la nașterea lui Nicolae Iorga: Simpozioane istorice la instituțiile de cultură prahovene

Rădăcini

simpozion nastere iorga 2014Joi, 5 iunie, la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga" din Ploiești, dar și la Muzeul memorial din Vălenii de Munte care poartă numele istoricului, sunt organizate evenimente prin care va fi marcată împlinirea a 143 de ani de la nașterea marelui om de cultură.

   

Page 3 of 41