Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

O nouă piramidă în Egipt

Rădăcini

PIRAMIDADoi arheologi belgieni au descoperit zilele acestea o nouă piramidă în Egipt. Piramida, conform primelor estimări, datează din vremea faraonului Ramses, scrie dhnet.be. Miercuri, 20 februarie, autorităţile egiptene au făcut anunţul, ca o nouă provocare pentru egiptologi şi împătimiţii de istorie, în general.

Descoperirea a fost realizată în Luxor, într-o zonă în care au mai ieşit la iveală şi alte importante vestigii, pe colina Cheikh Abd el-Gourna. Mormântul descoperit i-ar aparţine Vizirului Khay al faraonului Ramses al II-lea.
Potrivit lui Zahi Hawass- secretar general al Consiliului Suprem de Antichităţi din Egipt, zidul are două secţiuni principale: prima are o înălţime de 70 cm şi se întinde pe lungime de 86 de metri, iar cealaltă este de 90 cm înălţime şi are o lungime de 46 metri. Arheologul egiptean crede ca zidul avea menirea de a proteja Sfinxul de vânt, titrează ziare.com.
Potrivit unor texte egiptene antice, construcţia zidului s-a făcut din pricina unui vis al lui Tuthmose. În vis, Sfinxul i-a cerut să îndepărteze nisipul din jurul său, întrucât îl sufoca, promiţându-i ca apoi îl va face rege al Egiptului. Pentru a împlini dorinţa Sfinxului, regele a îndepărtat nisipul care acoperea parţial Sfinxul si a construit un zid care să îl protejeze.

Add comment


Security code
Refresh