Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Viaţa ca o artă

De ce NU FURĂ japonezii?

Viaţa ca o artă

politie japoniaLasand la o parte discutiile de pe internet, extrem de interesante, de altfel, as vrea sa aduc in discutie un anumit articol care mi-a atras atentia si care, cred eu, a abordat intr-o maniera inedita aceasta problema. Christopher Beam publica, pe 16 martie 2011, pe site-ul www.slate.com, articolul "Stop, Thief! Thank you. Why so little looting in Japan? It's not just about honesty'". Desi Beam este sustinatorul ideii ca japonezii au un simt al onestitatii si al corectitudinii mult mai bine conturat decat occidentalii, autorul sustine ca onestitatea lor nu este rezultatul unor particularitati genetice, ci al educatiei impuse cu ajutorul legilor.Iata care sunt, conform autorului acestui articol, motivele pentru care japonezii nu fura. 

 

REPLICI MEMORABILE ALE CINEMATOGRAFIEI ROMÂNEŞTI

Viaţa ca o artă

filantropica ghe dinicaFilmele româneşti rămân memorabile nu doar pentru distribuţia de excepţie, ci şi pentru scenariile bogate în replici care, cu timpul, au devenit celebre. De la „Un fleac, m-au ciuruit!" la „Mâna care nu spune o poveste nu primeşte pomană", cinematografia româneasca este un izvor nesecat de replici memorabile. Iată câteva dintre acestea.

   

TRUPA ARHAIC: „Folkul este un fel de a vorbi pe limba sufletului românesc”

Viaţa ca o artă

trupa arhaicAtunci când am anunţat un concert extraordinar al trupei Arhaic în Ploieşti, nu am exagerat cu nimic. Am aflat-o, sâmbătă seara, la clubul Valhalla, unde cei doi interpreţi au reuşit să convingă mai ales câtă nevoie aveau scenele româneşti de profil, de un spectacol nou.

   

"În vara aceasta, ce vrei să fii: sirenă sau balenă ?"

Viaţa ca o artă

165490 438321179583389 1326810470 nIntr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea într-o sală de gimnastică, scria : "În vara aceasta ce vrei să fii: sirena sau balena ?" Se spune că o femeie tanară, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a răspuns la întrebarea de publicitate în aceşti termeni : 

   
   

Page 4 of 33