Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Viaţa ca o artă

Copiii au purtări urâte şi note proaste la şcoală? Cauza ar putea fi una neaşteptată, spune un specialist

Viaţa ca o artă

imagesDupă opinia psihologului Tanya Byron, consilier pentru problemele copiilor în cadrul Guvernului Marii Britanii, rezultatele proaste la învăţătură şi comportamentul necivilizat ale multor copii şi adolescenţi se datorează, în mare măsură, lipsei cronice de somn.

 

Ceas și zăpadă

Viaţa ca o artă

Mă grăbeam

Mă grăbeam pe atunci.

Poate mi-era frig sau poate

teamă să nu te rătăcesc

în mulțime.

încercam să mă țin după tine

sau după corbul care zbura

din copac în copac gol

și amorțit,

mereu înaintea mea,

sadic.

Să nu cumva să-mi trag sufletul.

 

Mi-era teamă pe-atunci

și inima mi se

   

Răgazul

Viaţa ca o artă

 

kami101Plecaţi într-o mică vacanţă, călătorind prin lume şi prin gând cu mai puţină grabă ca de obicei, încercăm să ascultăm cu inima şi cu gândul ceea ce, în mod curent, trăim pur şi simplu. În astfel de clipe, propria viaţă se vede altfel, aspecte ignorate ies la lumină uimind, iar altele, de care ne loveam ca de ziduri de netrecut, îşi găsesc rezolvarea. O detaşare nouă înlocuieşte temeri şi nelinişti vechi, drumul spre viitor părând a se trasa de la sine, cel puţin ca o schiţă a celui apropiat.

Răgazul este un bun sfătuitor, iar înţelepciunea nevăzută a vieţii îşi

   
   

Lasă-l să strice!

Viaţa ca o artă


cami157Mulţi părinţi sunt disperaţi că au copii care strică orice jucărie ce le cade în mână, devastând plini de curiozitate sertarele casei în căutarea mecanismelor numai bune de demontat. Lor nu le scapă nici un ceas, nici un buton în spatele căruia se află acel ceva care îl face să funcţioneze, nici un şurub care încă mai stă bine la locul lui, transformând casa într-un şantier continuu.

Degeaba primeşte jocuri tip „lego” sau sfaturi şi

   

Page 7 of 33