Friday, May 24, 2024
   
Text Size

IMPOSTORUL EXPERT (PSIHO-)CRIMINOLOG în ROMÂNIA

Viaţa ca o artă

Psihologul criminolog (psiho-criminologul) este psihologul cu specializare sistematică în criminologie. În aceeași situație se regăsește psihologul terapeut (psihoterapeutul) care este psihologul (cu unele excepții care se găsesc pe site-ul Colegiului Psihologilor) cu formări sistematice în psihoterapie. În toate interviurile, aparițiile TV și lucrările domniei sale, Michèle-Agrapart Delmas, expert psiholog criminolog, confirmă această stare de fapt.

Cunoștințele în criminologie se dobândesc prin formări sistematice și se finalizează cu diplomă care indică drepturi, competențe și prerogative.

Nu se numește criminolog persoana ale cărei studii concrete, adică finalizate cu diplomă expres în criminologie, nu există.

Nu reprezintă ”studii în criminologie” sau ”specializare în criminologie” faptul că în anul al III-lea sau al IV-lea la Facultatea de Drept/Academia de Poliție/Facultatea de Medicină (sau in curricula unui master de ”Științe penale”) s-a studiat 1 semestru sau 1 an această disciplină.

Orice lucrare scrisă în numele Criminologiei ca știință care nu are girul cunoștințelor finalizate cu diplomă în acest domeniu (cu drepturi, competențe și prerogative) ale autorului ridică serioase semne de întrebare în privința profesionalismului tratării temelor în speță. În cele mai multe cazuri, lucrările de criminologie de pe piața livrescă românească nu aduc o viziune originală și nu sunt decât ”copy-paste-uri”, parțiale mai mult sau mai puțin, ale altor lucrări din acest domeniu.

Criminologia nu este o anexă a penalului care să poată fi eclipsată – și printr-o lucrare în domeniul ei – de oricine, oricând, oriunde după buna dispoziția și interesul grupului.

CU EXCEPȚIA CELOR CU STUDII CONCRETE ȘI FINALIZATE CU DIPLOMĂ ÎN DOMENIUL CRIMINOLOGIEI (REZULTÂND DREPTURI, COMPETENȚE ȘI PREROGATIVE), NIMENI ALTCINEVA NU ARE DREPTUL SĂ-ȘI AROGE ACEASTĂ TITULATURĂ. ÎN CAZ CONTRAR, VORBIM DE IMPOSTURĂ.

http://ww.dailymotion.com/video/x90a49_michele-agrapart-delmas-expert-psyc_news

Alin LEȘ
@2012-2013. Toate drepturile rezervate

Add comment


Security code
Refresh