Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Viaţa ca o artă

Nişa existenţială

Viaţa ca o artă


animale 3Pentru a rezista unei lumi amestecate, în care mentalităţile sunt mai diverse ca legumele într-o salată, şansa noastră este aceea de a avea o familie şi un grup de prieteni apropiaţi, oameni cu o gândire pozitivă, flexibilă şi iertătoare, care să pună preţ pe prietenie şi relaţii, pe cultură şi pe principiile ce par azi desuete.

Uneori aşa se întâmplă, totul se amestecă şi pare că nimic nu mai este la locul său, că nici o regulă nu mai are valoare, că nici un principiu nu mai este respectat. Şi, este drept, trăim astfel de

 

buzunarul timpului de la piept XVIII

Viaţa ca o artă


Roma - The End-95Descopăr vocea străzii. Era una foarte importantă. Am întors capul şi am văzut o femeie extrem de încrezută. Era soţia unui potentat al vremurilor, unul care era cu nasul pe sus, imposibil de coborât pe pământ, aşa că…
Nu ştiu cât de corect am fost, dar m-am ambiţionat să o cunosc, să ajungă în braţele mele, în patul meu, să o fac să mă iubească. Asta a fost la început. Apoi, puţin câte puţin m-am îndrăgostit de ea. Era o femeie puternică, deşteaptă şi tot ce-şi dorea avea, inclusiv pe mine.
La început m-am simţit folosit, apoi am înţeles cât de mult mă iubea. Era în stare să-mi dea tot aurul din lume ca să fiu numai şi numai al ei. Chiar mi-a arătat un „cufăr” cu aur. M-a rugat să-l iau tot, numai să rămân cu ea.
Au trecut câţiva ani, ea a născut un superb băiat pe care l-am văzut de câteva ori cu bona. Îl văd şi astăzi, dar e o altă trăire. Sunetul unor semnale mă opresc la marginea unui anotimp. Cald şi cu un miros aparte este aerul ce m-a înconjurat. Puterea vieţii este

   

Crucea Roşie: Aplicaţie de prim ajutor pe IPhone

Viaţa ca o artă

prim-ajutor-iphoneDe acum, posesorii de IPhone pot salva vieţi. Crucea Roşie a lansat o aplicaţie de prim ajutor disponibilă pentru acest tip de gadget, destinată instruirii şi ghidării în acordarea procedurilor medicale de bază, în caz de nevoie.

   
   

IMPOSTORUL EXPERT (PSIHO-)CRIMINOLOG în ROMÂNIA

Viaţa ca o artă

Psihologul criminolog (psiho-criminologul) este psihologul cu specializare sistematică în criminologie. În aceeași situație se regăsește psihologul terapeut (psihoterapeutul) care este psihologul (cu unele excepții care se găsesc pe site-ul Colegiului Psihologilor) cu formări sistematice în psihoterapie. În toate interviurile, aparițiile TV și lucrările domniei sale, Michèle-Agrapart Delmas, expert psiholog criminolog, confirmă această stare de fapt.

Cunoștințele în criminologie se dobândesc prin formări sistematice și se finalizează cu diplomă care indică drepturi, competențe și prerogative.

Nu se numește criminolog persoana ale cărei studii concrete, adică finalizate cu diplomă expres în criminologie, nu există.

Nu reprezintă ”studii în criminologie” sau ”specializare în criminologie” faptul că în anul al III-lea sau al IV-lea la Facultatea de Drept/Academia de Poliție/Facultatea de Medicină (sau in curricula unui master de ”Științe penale”) s-a studiat 1 semestru sau 1 an această disciplină.

Orice lucrare scrisă în numele Criminologiei ca știință care nu are girul cunoștințelor finalizate cu diplomă în acest domeniu (cu drepturi, competențe și prerogative) ale autorului ridică serioase semne de întrebare în privința profesionalismului tratării temelor în speță. În cele mai multe cazuri, lucrările de criminologie de pe piața livrescă românească nu aduc o viziune originală și nu sunt decât ”copy-paste-uri”, parțiale mai mult sau mai puțin, ale altor lucrări din acest domeniu.

Criminologia nu este o anexă a penalului care să poată fi eclipsată – și printr-o lucrare în domeniul ei – de oricine, oricând, oriunde după buna dispoziția și interesul grupului.

CU EXCEPȚIA CELOR CU STUDII CONCRETE ȘI FINALIZATE CU DIPLOMĂ ÎN DOMENIUL CRIMINOLOGIEI (REZULTÂND DREPTURI, COMPETENȚE ȘI PREROGATIVE), NIMENI ALTCINEVA NU ARE DREPTUL SĂ-ȘI AROGE ACEASTĂ TITULATURĂ. ÎN CAZ CONTRAR, VORBIM DE IMPOSTURĂ.

http://ww.dailymotion.com/video/x90a49_michele-agrapart-delmas-expert-psyc_news

Alin LEȘ
@2012-2013. Toate drepturile rezervate

   

Page 8 of 33