Wednesday, December 11, 2024
   
Text Size

Viaţa ca o artă

Crucea Roşie: Aplicaţie de prim ajutor pe IPhone

Viaţa ca o artă

prim-ajutor-iphoneDe acum, posesorii de IPhone pot salva vieţi. Crucea Roşie a lansat o aplicaţie de prim ajutor disponibilă pentru acest tip de gadget, destinată instruirii şi ghidării în acordarea procedurilor medicale de bază, în caz de nevoie.

 
   

IMPOSTORUL EXPERT (PSIHO-)CRIMINOLOG în ROMÂNIA

Viaţa ca o artă

Psihologul criminolog (psiho-criminologul) este psihologul cu specializare sistematică în criminologie. În aceeași situație se regăsește psihologul terapeut (psihoterapeutul) care este psihologul (cu unele excepții care se găsesc pe site-ul Colegiului Psihologilor) cu formări sistematice în psihoterapie. În toate interviurile, aparițiile TV și lucrările domniei sale, Michèle-Agrapart Delmas, expert psiholog criminolog, confirmă această stare de fapt.

Cunoștințele în criminologie se dobândesc prin formări sistematice și se finalizează cu diplomă care indică drepturi, competențe și prerogative.

Nu se numește criminolog persoana ale cărei studii concrete, adică finalizate cu diplomă expres în criminologie, nu există.

Nu reprezintă ”studii în criminologie” sau ”specializare în criminologie” faptul că în anul al III-lea sau al IV-lea la Facultatea de Drept/Academia de Poliție/Facultatea de Medicină (sau in curricula unui master de ”Științe penale”) s-a studiat 1 semestru sau 1 an această disciplină.

Orice lucrare scrisă în numele Criminologiei ca știință care nu are girul cunoștințelor finalizate cu diplomă în acest domeniu (cu drepturi, competențe și prerogative) ale autorului ridică serioase semne de întrebare în privința profesionalismului tratării temelor în speță. În cele mai multe cazuri, lucrările de criminologie de pe piața livrescă românească nu aduc o viziune originală și nu sunt decât ”copy-paste-uri”, parțiale mai mult sau mai puțin, ale altor lucrări din acest domeniu.

Criminologia nu este o anexă a penalului care să poată fi eclipsată – și printr-o lucrare în domeniul ei – de oricine, oricând, oriunde după buna dispoziția și interesul grupului.

CU EXCEPȚIA CELOR CU STUDII CONCRETE ȘI FINALIZATE CU DIPLOMĂ ÎN DOMENIUL CRIMINOLOGIEI (REZULTÂND DREPTURI, COMPETENȚE ȘI PREROGATIVE), NIMENI ALTCINEVA NU ARE DREPTUL SĂ-ȘI AROGE ACEASTĂ TITULATURĂ. ÎN CAZ CONTRAR, VORBIM DE IMPOSTURĂ.

http://ww.dailymotion.com/video/x90a49_michele-agrapart-delmas-expert-psyc_news

Alin LEȘ
@2012-2013. Toate drepturile rezervate

   

Colegiul “Spiru Haret” – Ploieşti a aniversat 162 de ani de la naşterea marelui pedagog Spiru Haret

Viaţa ca o artă

          clip image002  Colegiul „Spiru Haret” din Ploieşti a marcat vineri, 15 februarie 2013, 162 de ani de la naşterea lui Spiru Haret prin activităţi desfăşurate la Centrul de Documentare şi  Informare al Colegiului, aflat sub coordonarea profesorului documentarist Minodora Petrişor. La manifestare au participat directorii colegiului, elevi şi profesori. Cuvântul de deschidere aparţinând domnului director Sandu Mihai a fost urmat de câteva prezentări powerpoint: „Spiru Haret - omul”, „Manifestări ale spiritului haretian în sistemul educativ românesc”. Prezentările au fost realizate de către elevii clasei a XI-a A, coordonaţi de prof. Radu Luminiţa. Manifestarea a inclus şi dezbateri ale elevilor din clasa a IX-a D privind evoluţia relaţiei profesor-elev din secolul al XIX-lea până în şcoala contemporană. Discuţiile au fost moderate de doamna prof. Dobrică Cristina.

   

97 de ani de la moartea primei regine a României, Majestatea Sa Elisabeta „Carmen este viersul, Sylva e pădurea…”

Viaţa ca o artă

carmen-sylva 2Majestatea Sa Elisabeta, întâia regină a României, principesă de Wied, pe numele său complet Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied, (n. 29 decembrie 1843, Neuwied, Germania - d. 18 februarie 1916, Curtea de Argeş), soţia lui Carol I Hohenzollern-Sigmaringen, primul rege român al dinastiei Hohenzollern, a fost o patroană a artelor, fondatoare a unor instituţii caritabile, poet, eseist, scriitor. Ca patroană a artelor, purta pseudonimul Carmen Sylva, iar ca fondatoare de instituţii caritabile a fost supranumită de oamenii din popor „Mama răniţilor".

   

Page 5 of 29