Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Crucea Roşie: Aplicaţie de prim ajutor pe IPhone

Viaţa ca o artă

prim-ajutor-iphoneDe acum, posesorii de IPhone pot salva vieţi. Crucea Roşie a lansat o aplicaţie de prim ajutor disponibilă pentru acest tip de gadget, destinată instruirii şi ghidării în acordarea procedurilor medicale de bază, în caz de nevoie.

„Într-o situaţie limită, ce implică riscuri majore, este vital să ştim să acordam primul ajutor corect. Prin lansarea acestei aplicaţii, extindem aria de diseminare a informaţiilor în acest domeniu de tradiţie al Crucii Roşii Române şi oferim acces larg la tehnicile de acordare a primului ajutor de bază prin intermediul unui suport modern şi accesibil", a subliniat Mihaela Geoană, Preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Aplicaţia de prim ajutor poate fi descarcată de pe site-ul www.crucearosie.ro. Are o interfaţă practică şi două secţiuni disponibile: „Învaţă" şi „Urgenţe".
Secţiunea „Învaţă" prezintă diverse situaţii care necesită o intervenţie de prim ajutor. Pentru fiecare dintre acestea, aplicaţia contribuie la înţelegerea şi recunoaşterea problemei, iar instrucţiunile explică modul de acţiune. De asemenea, aici este disponibilă „secţiunea de studiu" despre cei patru paşi esenţiali în acordarea primului ajutor, precum şi opţiunea de apelare la numărul de urgenţă 112 însoţită de indicaţii despre informaţiile esenţiale care trebuie oferite îm momentul solicitării ajutorului medical specializat.

Secţiunea „Urgenţe" este, poate, cea mai importantă, aceasta cuprinzând cele mai frecvente posibilele cazuri de accidente şi instrucţiuni pas cu pas menite să ajute efectiv în momentul în care salvatorul oferă primul ajutor într-o situaţie de criză. De asemenea, serviciul de urgenţă 112 poate fi apelat direct şi din această secţiune.

Aplicaţia de prim ajutor este disponibilă doar pentru iPhone, iar pentru fiecare descărcare, real,- hypermarket donează 2 euro către Crucea Roşie Română pentru înfiinţarea Punctelor de Prim Ajutor în zonele izolate ale ţării, pentru primele 1000 de descărcări.

În plus, ghidul permite înscrierea directă la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roşie în fiecare oraş.

„Aplicaţia ne poate salva viata sau ne poate învăţa să o salvăm noi pe a altcuiva. Având în vedere că numărul utilizatorilor de smartphone este în creştere, acest program permite accesarea informaţiilor în cel mai scurt timp, astfel încât primul ajutor să fie poată fi dat rapid şi corect. Iniţiativa a avut un mare succes în rândul prahovenilor. În timp de numai câteva zile, peste 200 de persoane au decărcat această aplicaţie, ceea ce înseamnă că au fost donaţi, pentru început, 400 de euro pentru înfiinţarea unui punct de prim ajutor într-o zonă izolată din Prahova. Este vorba despre comuna Chiojdeanca, sat Trenu, localitate destul de greu accesibilă, unde serviciile de urgenţă ajung cu dificultate", de-a declarat Gabriela Rădulescu, directorul Crucii Roşii, filiala Prahova.

DESCARCĂ APLICAŢIA DE PRIN AJUTOR DE AICI

Add comment


Security code
Refresh