Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Viaţa ca o artă

Un creion mic a deschis inima unui om mare

Viaţa ca o artă

DOI MARI ARTISTIMihai Mincu, zis Bimbo, este un uriaş care trăieşte în circ. A dresat tigri, elefanţi, pisici, reptile, e fachir şi clown, jonglează cu lamele şi cuţitele şi ţine orice scaun într-un picior pe frunte.

 

20 Martie, Ziua Internaţională a Fericirii

Viaţa ca o artă

ziua mondiala fericireDe-a lungul vremii, deloc puţini au fost cei care au încercat să dea o definiţie cât mai exactă a acestui sentiment atât de râvnit. Iată câteva citate celebre.

   

prietenie cu două feţe

Viaţa ca o artă

cami286Există oameni care induc sentimentul de prietenie, de intimitate, de unic în viaţa ta. Ei se poartă ca şi cum ar exista o complicitate, o stare de înţelegere profundă, apriori, ceva care leagă dincolo de cuvinte. Apoi abandonează asediul seductiv, aşteptând ca doar tu să le dai bineţe, doar tu să faci paşi spre ei, să construieşti relaţia în permanenţă. Doar tu ai "datoria" să fii prezent, viu în relaţie. Ei sunt... altfel.. Chiar îi crezi? Ar fi cea mai mare greşeală. 

 Când cineva pretinde că îţi este

   

Disciplina iti asigura libertatea

Viaţa ca o artă

4712294 2 644x461 vand-casa-la-tara-cu-gradina-fotografii“Disciplina este o formă de libertate. Este eliberarea de lene şi letargie, eliberarea de aşteptările şi cererile celorlalţi, eliberarea de slăbiciune, frică şi indoială. Disciplina dă posibilitatea unei persoane să îşi descopere individualitatea, puterea interioară şi talentul înnăscut. Şi din acel moment, fiecare devine stăpânul, mai mult decât sclavul, propriilor gânduri şi emoţii.” H.A. Dorfman

Vreau să îţi aduc azi în atenţie aspectul care poate face cea mai mare diferenţă în viaţa ta! Acel ceva pe care toţi

   

A fost odată...

Viaţa ca o artă


Nora3„A fost odată, ca niciodată,/ Că, de n-ar fi,/ Nu s-ar povesti...” Unii traduc această expresie, cu care încep de obicei poveştile, cu sensul de „demult”. Aş zice că e vorba de a ajunge la acel „odată” care a fost ca niciodată după aceea. Adică, este vorba de prima oară sau de începutul unei lumi şi, probabil, sfârşitul alteia. Acel timp nu poate fi unul fizic. Acel timp este unul mitic. Singurul care rămâne totdeauna proaspăt, curat, neînceput. El devine viu doar atunci când este evocat, fiind trezit la realitate de trăirile noastre şi de dorinţa de a înţelege.

Timpul legendar este nemuritor, este acel timp care

   

Page 2 of 29