Friday, March 29, 2024
   
Text Size

Viaţa ca o artă

testul culorilor... mai nuanţat!

Viaţa ca o artă

culoriAlegerile noastre vorbesc despre noi. Despre ceea ce apreciem a fi ascuns, neştiut. Despre ceea ce ne place şi ceea ce dezaprobăm. Dacă alegerile raţionale se fac de multe ori în virtutea educaţiei, a mentalităţilor, a strategiilor asumate, nu acelaşi lucru se întâmplă cu alegerile care presupun reacţii emoţionale, presupun plăcerea sau respingerea. Acesta este locul sau ipostaza, poarta către noi înşine. 

Când vine vorba de alimente, culori şi sex nu putem să ne ascundem, în schimb, prin testele proiective avem şansa de a afla despre noi chiar şi aspecte necunoscute. Aşa că nu pregetaţi să fiţi deschişi, calmi şi receptivi, pentru a vă descoperi laturile nebănuite. Este provocator, plăcut şi mai ales folositor. Personalitatea noastră complexă poate fi surprinsă prin alegerile pe care le facem.

Deocamdată vă propun un test al culorilor uşor modificat, care cred că vă poate răspunde la unele întrebări.


ttp://petrumaior.licee.edu.ro/continut/test.htm
 

Vino sa-l vezi pe Bob Proctor la Bucuresti, pe 25 septembrie 2012!

Viaţa ca o artă

bpModul în care gândim este locul de unde pornesc toate. Gândim adesea că am fi putut performa mai bine decât am făcut-o deja. Uneori ştim şi cum să o facem. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu o fac. Întrebarea este “DE CE?” ”A şti” nu este suficient! ”A face” reprezintă diferenţa!

Acum 45 de ani, Bob Proctor şi-a început propria transformare din omul comun în omul de succes. De atunci, îndrumă oameni și companii din întreaga lume să înteleagă că schimbarea vine din interior, îi învață să-și planifice și să-și îndeplinească cele mai îndrăznețe obiective. El ajută organizaţii mari sau mici să profite de cea mai preţioasă resursă de care dispun, si anume oamenii.

”Companiile şi-au lăsat neatinse, în mod repetat de-a lungul anilor, cele mai puternice resurse de care puteau dispune. Aceste resurse sunt inteligenţa, iniţiativa şi puterea de a produce rezultate, putere care stă în fiecare fiinţă umană”. - James Lincoln

Munceşte mai puţin. Obţine rezultate mai bune! Asta este miza.

Acest program de o zi, se focusează pe “cum să devii cu adevărat eficient ca să-ți atingi obiectivele” şi “cum să îţi foloseşti la maximum resursele interioare”. Rezultatele noastre spun întotdeauna adevărul despre modul nostru de a gândi. Schimbând gandirea, schimbi rezultatele.

Mai multe informaţii aici:   http://www.bobproctor-romania.ro/

   

Grădina terapeutică

Viaţa ca o artă

33614914 DSTYIOGKO“GRĂDINA TERAPEUTICĂ” este un proiect derulat de Fundaţia "Estuar” - Filiala Constanţa în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi Fundatia “Estuar” - Bucureşti, finanţat de UNIUNEA EUROPEANĂ, în cadrul Programului Phare. Crearea unui model de orientare vocaţională prin îmbunătăţirea abilităţilor practice şi a competenţelor persoanelor cu probleme de sanatate mintală, în vederea reorientării lor pe piaţa muncii, are la bază resursele locale care păstreză şi conservă tradiţiile comunităţii.

   

Conferinţă Naţională de Psihologie la Braşov

Viaţa ca o artă

rectorat

Asociaţia Psihologilor din România, Colegiul Psihologilor din România şi Facultatea de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei, din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, vă invită să participaţi la cea de a VI-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Psihologie, manifestare care va avea loc în perioada 25 - 29 septembrie 2012 la Braşov.

Conferinţa Naţională de Psihologie are deja o frumoasă tradiţie în România, bucurându-se de o numeroasă participare a psihologilor din toate domeniile. Anul acesta sunt aşteptaţi în oraşul de sub Tâmpa psihologi, teoreticieni si practicieni. La ediţia din acest an şi-au confirmat prezenţa invitaţi speciali, personalităţi ale unor universităţi prestigioase din Europa şi SUA. Evenimentul va avea loc în Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universităţii Transilvania din Braşov, strada Iuliu Maniu nr. 41 A. Vă aşteptăm la Braşov, poate cel mai frumos oraş din Romania, pentru a face un bilanţ al realizărilor ştiinţifice din ultimii ani, a regăsi pe mulţi dintre colegi, pentru a întâlni personalităţi marcante ale psihologiei europene şi mondiale. 

 

   

Arta de a trăi

Viaţa ca o artă

lemon2

Nu vă imaginaţi cine ştie ce reţete sofisticate, planuri, programe, deşi, uneori, pentru a ne corecta comportamnetul, sunt bine şi acestea.. Pentru ele însă, vom apela la specialişti.

A trăi cu artă înseamnă mai degrabă a trăi în acord cu tine însuţi,  a fi simplu fericit, mulţumit, a te cunoşte mai bine şi a rezona pozitiv cu mediul. În anumite limite, putem spune ca e de preferat să ne acceptam aşa cum suntem, cunoscandu-ne resursele, dar şi vulnerabilităţile.

Asta înseamnă că suntem diferiţi. Unii preferă o carieră de succes, alţii armonia cu cei din jur, unii sunt motivaţi de bune relaţii, alţii de succesul individual, alţii de cel în echipă. Un numitor comun pentru noi toti este armonia interioară, pe care însă o obţinem diferit.

O mână de ajutor ne dau preocuparile altruiste, arta, programele de dezvoltare personală, dar şi orele petrecute în aer liber, printre cărţile iubite, practicarea unor hoby-uri, înscrierea în programe de ajutorare a celor cu probleme, de ameliorare a mediului sau orice altceva ne preocupa cu adevărat. 

   

Page 29 of 29