Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Nişa existenţială

Viaţa ca o artă


animale 3Pentru a rezista unei lumi amestecate, în care mentalităţile sunt mai diverse ca legumele într-o salată, şansa noastră este aceea de a avea o familie şi un grup de prieteni apropiaţi, oameni cu o gândire pozitivă, flexibilă şi iertătoare, care să pună preţ pe prietenie şi relaţii, pe cultură şi pe principiile ce par azi desuete.

Uneori aşa se întâmplă, totul se amestecă şi pare că nimic nu mai este la locul său, că nici o regulă nu mai are valoare, că nici un principiu nu mai este respectat. Şi, este drept, trăim astfel de

vremuri, în care oamenii vor totul acum şi aici, nemaiavând răbdare nici măcar pentru a reflecta la propria-i viaţă.

Cei care însă nu se lasă furaţi de val, de aparenţe şi de vârtejul schimbărilor superficiale, ci aşteaptă privind detaşaţi năruirea unei lumi, aceia într-o zi se vor simţi minunat, văzând că de fapt valorile perene sunt la locul lor, iar principiile rămân în continuare aceleaşi, de mii de ani.

Doar pentru cei neadaptaţi, această răsturnare de situaţii este bună, deoarece le oferă prilejul să îşi găsească locul. De altfel, acesta este scopul lor. O spargere a ordinii momentane, pentru o reaşezare nouă, în care valori şi oameni să se potrivească în noul model de viaţă.

autor, Camelia Iuliana Radu

Add comment


Security code
Refresh