Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Viaţa ca o artă

”Unici și diferiți” la Brașov: Câţi oameni cred că au controlul propriei vieţi?

Viaţa ca o artă

2508„Descoperă-ţi unicitatea şi iubeşte diferenţele" 
„Tu eşti mult mai mult decât ceea ce crezi că eşti"
„Fii tu primul care face diferenţa pentru a te bucura de o lume diferită"

Alina şi Andreea Şerban, avocate în Bucureşti şi la Milano, conduc propria societate de avocatură de 13 ani, dar în ultimii ani, pe lângă dezvoltarea profesională, precum master în Comunicare – Universitatea IULM Milano, Strategii de Business – Universitatea BOCCONI Milano, MBA – Universitatea IUM Monte Carlo, se ocupă foarte intens şi de propria dezvoltare personală care, din punctul lor de vedere, într-o formă sau alta, nu încetează niciodată. Au urmat diferite cursuri şi mastere din domeniul dezvoltării personale, spirituale, printre care se numără Master NLP by Richard Bandler, Professional Coaching – Milano, cursuri motivaţionale cu Antony Robbins, metoda Omega Healing Therapy ® by Dr. Roy Martina, Charismă şi Persuasiune cu Owen Fitzpatrick, programe de nutriţie, fondatoarele proiectului internaţional Be Different. Pictura este pasiunea lor, iar banii strânşi din vânzarea tablourilor sunt donaţi în scop caritabil.

"Alina şi Andreea sunt două prezenţe strălucite în România, care au dorit să împărtăşească abilităţile lor deosebite nu numai avocaţilor, dar şi profesioniştilor din alte domenii, precum şi oamenilor de afaceri. Pentru a reuşi în lumea de azi trebuie să-ţi accepţi şi să-ţi afirmi acele lucruri care te fac special. Cele două surori personifică foarte bine ideea diferenţei şi a unicităţii, mai cu seamă în modul paradoxal de a aduce o notă de spiritualitate în lumea corporatistă, notă pe care să o introducă apoi într-un amestec de o savoare cu adevărat unică.  Alina şi Andreea te vor ajuta să apreciezi cum poţi fi diferit şi cum poţi avea, prin aceasta, un impact asupra lumii în care trăieşti." - Owen Fitzpatrick -- Autor al cărţii Conversaţii cu Richard Bandler

"Le cunosc pe Alina şi pe Andreea de câţiva ani buni. Cele două surori au toată admiraţia şi tot respectul meu pentru felul în care au lucrat neobosit la crearea unor proiecte ce depăşesc cadrele profesiei de avocat sau ale atribuţiilor convenţional conferite profesioniştilor dintr-un anumit domeniu. Acolo unde alţii se mulţumesc să vadă provocări, ele realizează lucruri importante în cel mai scurt timp posibil. De aceea, este o plăcere deosebită pentru mine să scriu prefaţa pentru prima lor carte, convins totodată că vor urma şi altele, deoarece creativitatea lor e fără limite." - Dr. Roy Martina -- Medic cu peste 30 de ani de experienţă în medicina holistică, autor a peste 80 de cărţi, multe dintre acestea devenind bestselleruri, trainer şi speaker.

 

Cercetătorii au descoperit o metodă prin care pot face orice persoană să fie mai creativă

Viaţa ca o artă

copii-creativiDiferite părţi ale creierului uman funcţionează pentru a genera idei noi şi pentru a rezolva probleme, pe când alte zone din creier joacă rolul de „filtru”, blocând ideile irelevante, percepţiile şi amintirile care ar putea să incomodeze în realizarea unei sarcini. Cercetătorii au vrut să afle ce s-ar întâmpla dacă acest „filtru” mental ar fi dezactivat temporar şi dacă acest lucru ar fi de ajutor în cazul sarcinilor în care creativitatea este un atu.

 

Experimentul a confirmat că inhibarea cortexului prefrontal a dus la stimularea creativităţii: dacă participanţii

   

Ajutor! Caut școală cu învățătoare veselă și iubitoare de copii

Viaţa ca o artă

images 3Am greșit! Am crezut că școala este un loc magic unde copiii învață jucându-se. Am crezut că școala este un loc plin de femei, mame-soții-fiice-foste eleve,  profesioniste iubitoare de copii, dornice să împartă din cunoștințele lor minților vii și jucăușe din bănci. Am greșit nepermis pentru că am sădit în inima fiului meu dragostea nețărmuită față de școala loc magic, încrederea că acesta este un tărâm al tuturor posiblilităților.

Am greșit pentru că nu am

   

Copiii au purtări urâte şi note proaste la şcoală? Cauza ar putea fi una neaşteptată, spune un specialist

Viaţa ca o artă

imagesDupă opinia psihologului Tanya Byron, consilier pentru problemele copiilor în cadrul Guvernului Marii Britanii, rezultatele proaste la învăţătură şi comportamentul necivilizat ale multor copii şi adolescenţi se datorează, în mare măsură, lipsei cronice de somn.

   

Ceas și zăpadă

Viaţa ca o artă

Mă grăbeam

Mă grăbeam pe atunci.

Poate mi-era frig sau poate

teamă să nu te rătăcesc

în mulțime.

încercam să mă țin după tine

sau după corbul care zbura

din copac în copac gol

și amorțit,

mereu înaintea mea,

sadic.

Să nu cumva să-mi trag sufletul.

 

Mi-era teamă pe-atunci

și inima mi se

   

Page 3 of 29