Tuesday, May 21, 2024
   
Text Size

Oameni printre noi

In Memoriam Luciano Pavarotti

Oameni printre noi

pavarottiCu o carieră de peste 40 de ani de succese, Pavarotti a afirmat cu convingere: „Cred că o viaţă petrecută în slujba muzicii este o viaţă dedicată frumuseţii, adică scopul căruia i-am consacrat întreaga mea existenţă".

Luciano Pavarotti (n. 12 octombrie 1935, Modena - d. 6 septembrie 2007, Modena) a fost un celebru tenor al secolului XX. Devenit legendă a muzicii de operă, Pavarotti a fost singurul cântareţ de operă care a vândut mai mult de 100 de milioane de înregistrări.

 

In Memoriam Ion Dacian

Oameni printre noi

ion-dacianTeatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian"  a marcat joi, 11 octombrie 2012, 101 ani de la naşterea uneia dintre cele mai emblematice figuri ale Operetei şi cel care dă numele Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian". Supranumit „prinţul operetei", artistul mărturisea: „O artă care cere să cunoşti viaţa toată, de la un cap la altul, s-o trăieşti intens, s-o simţi mult deopotrivă spaţial şi adânc, fără frica abisurilor, cu emoţia şi sensibilitatea artistului, dar cu logica şi raţionamentul omului de ştiinţă, să poţi vedea apoi veridic din aceasta ce e frumos şi ce trebuie alungat, cu conştiinţa meşteşugului pentru care nu există nici oboseală, nici încântarea propriei realizări".

   

Remember: Petre Ţuţea

Oameni printre noi

petre-tuteaPetre Ţuţea a fost un eseist, filosof, om politic român, unul dintre cei mai apreciaţi economişti ai perioadei interbelice.
„Eu n-am fost legionar, nici comunist, am fost antihitlerist pentru că ­ne-au luat Ardealul; nu antigerman, ci antihitlerist, pentru porcăria pe care ne-a făcut-o Hitler la Viena. Nu antigerman, pentru că sunt alături de germani care au aceleaşi interese vitale ca şi noi, românii: oprirea expansiunii slave" (interviu cu Petre Ţuţea, autor: Vartan Arachelian, www.historia.ro).

   

Ziua Internaţională a Educaţiei: Omagiu dăscălilor – Rita Ionescu

Oameni printre noi

Rita IonescuZiua Internaţională a Educaţiei este celebrată anual, pe 5 octombrie, începând cu anul 1994, în întreaga lume, pentru a aminti de importanţa şi rolul educaţiei în societate. Este, de asemenea, un moment de reiterare a semnării, în 1966, a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului. Asăzi, aducem un omagiu Şcolii ca instituţie şi, mai cu seamă, dascălilor dăruiţi profesiei lor.
Am ales un om care, cu siguranţă, trăieşte încă în inimile multor generaţii. Dacă ar mai fi printre noi, ar avea aproape 100 de ani. „Frau Rita". Aşa i-au spus, aşa îi spun şi acum foştii elevi, pe care i-a iubit şi respectat ca pe propriii săi copii.

   

Includeţi problemele celor cu HIV pe agenda publică!

Oameni printre noi

 

UNOPAAcesta este mesajul pe care conducerea Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA şi Asociaţia „Noi şi Ceilalţi" Prahova l-au transmis public instituţiilor responsabile de dificultăţile sociale şi medicale prin care trec pacienţii seropozitivi. Situaţia celor din Prahova a fost prezentată pe larg de către invitaţi.
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Asociatia „Noi şi Ceilalţi" au organizat o întâlnire cu toţi reprezentanţii instituţiilor de sănătate şi sociale din Prahova care gestionează situaţia pacienţilor seropozitivi. Creşterea numărului de persoane nou infectate cu HIV, din rândul consumatorilor de droguri, lipsa programelor de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV, dar şi

   

Page 8 of 12