Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Oameni printre noi

Crucea Roşie Prahova nu a uitat de oamenii aflaţi în nevoie

Oameni printre noi

crucea rosie decembrie 2012 3Crucea Roşie Filiala Prahova, prin Banca de Alimente, a reuşit, şi la finalul anului 2012, să strângă suficiente pachete pentru a ajuta oamenii aflaţi în nevoie. Vezi aici imagini de la donaţia Crucii Roşii Române Filiala Prahova.

 

Mighindoala, satul cu o singură inimă

Oameni printre noi

emilia popentaMighindoala (în dialectul săsesc Ängenduel, în germană Engeltal, Ingental, în maghiară Ingodály) este un cătun al comunei Şeica Mare (Sibiu), în care mai bate doar inima unei bătrâne, şi pe unde se mai încumetă, arar fiul acesteia şi un cioban.

   

Cine au fost schusterii Sibiului?

Oameni printre noi

schusterAmintiri, povestiri şi chiar un soi aparte de respect păstrează şi astăzi bătrânii din Sibiu acelora numiţi generic Schuster (Schusterin), ceea ce în germană şi în dialectul săsesc înseamnă pantofar, cizmar (cu înţelesul nu doar de reparator ci şi fabricant).

   

Gala Studenților Români din Străinătate - 8 ianuarie 2013

Oameni printre noi

gala-lsrs mediumA început jurizarea celor peste 200 de studenţi români înscrişi în cele opt categorii ale competiţiei „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”pentru anul universitar 2011-2012.

            Premiile vor fi oferite la Gala Studenților Români din Străinătate. Evenimentul va reuni, ca în fiecare an, la Palatul Parlamentului, studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental. Cu acest prilej invitații și membrii Ligii vor sărbători totodată patru ani de existenţă a LSRS. Deşi înscrierile pentru concursul Studentul Anului s-au încheiat, lista participantilor la Gală rămâne deschisă. Până în acest moment peste 500 de studenți și absolvenți care și-au rezervat un loc la Gală, la eveniment fiind așteptați peste 1000 de invitați.

   

200 de preşcolari şi elevi din Mădăras s-au implicat în Campania Asociaţiei Stea “De Crăciun fii mai bun!”

Oameni printre noi

 

DSCN1907-350x262În decembrie, Asociaţia Stea a lansat Campania “De Crăciun fii mai bun!”, o campanie umanitară menită să sprijine activităţil asociaţiei în programul pe care îl implementează alături de copiii şi tinerii străzii. Printre primele persoane care au răspuns pozitiv apelului la solidaritate se numără peste 200 de copii din localitatea Mădăras. Preşcolarii şi elevii, îndrumaţi de cadrele lor didactice, s-au implicat pentru a strânge fonduri şi donaţii pentru copiii şi tinerii străzii sătmăreni.

Au realizat afişe şi le-au postat în localitate, iar vreme de o săptămână, în cadrul atelierelor de lucru, au confecţionat obiecte decorative specifice sărbătorilor de iarnă. Acestea le-au pus în vânzare şi din cei 130 de lei strânşi se cumpără cele necesare pentru ca şi copiii străzii să se bucure de o masă cu produse tradiţionale de Crăciun.

 

Preşcolarii şi elevii din Mădăras au pregătit şi un spectacol pentru Asociaţia Stea, oferindu-le copiilor străzii pacheţele cu dulciuri, alimente, haine şi jucării. Şi elevii Liceului tehnologic “Anghel Saligny” din Turţ, cei din clasa a VI-a B şi colegii lor mai mari din clasa a VIII-a B le-au pregătit o surpriză constând în donaţii celor mai loviţi de soartă, copiilor şi tinerilor străzii.

 

Campania umanitară continuă, iar sătmărenii care doresc să sprijine Asociaţia Stea să le pregătească o masă de Crăciun celor peste 65 de copii şi tineri ai străzii sunt aşteptaţi la sediul centrului de zi al asociaţiei, Bulevardul Octavian Goga nr. 14.

 

articol scris de Ioana Pop Vladimirescu

   

Page 5 of 12