Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Oameni printre noi

PROIECT PRO-SĂNĂTATE: A început cursul gratuit de infirmiere

Oameni printre noi

infirmieraCrucea Roșie Filiala Prahova a început, în această lună, un nou curs de calificare profesională destinat persoanelor din sistemul medico-social slab calificate. Este vorba despre cursul de de infirmiere, care se va desfășura până la data de 5 august.

 

PROIECTUL PRO-SĂNĂTATE: Crucea Roșie Prahova a finalizat cursurile gratuite de brancardieri la Spitalul Județean Ploiești

Oameni printre noi

brancardieriSocietatea Națională de Cruce Roșie din România Filiala Prahova a finalizat, în data de 16 ianuarie, cursul de brancardier, derulat în cadrul proiectului strategic „PRO-SĂNĂTATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă".

   

CASA REGALĂ: Spectacol de Gală organizat cu ocazia celebrării a 25 de ani de la sosirea în țară ASR Principesei Moștenitoare Margareta

Oameni printre noi

CONCERT ATENEUL ROMAN FOTO DANIEL ANGELESCUSărbătoarea împlinirii a douăzeci și cinci de ani de la întoarcerea în țară a primului membru al Familiei Regale, după o absență de patruzeci și doi de ani, a fost împărtășită de întreaga societate. Patru evenimente publice au fost organizate de Casa Regală cu această ocazie.

   

Doliu în lumea ştiinţei: A murit inventatorul Iustin Capră

Oameni printre noi

Justin-CapraUnul dintre cei mai cunoscuţi inventatori români, Iustin Capră, s-a stins din viaţă luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Inventatorul era internat de duminică. Medicii spun că el suferea de diabet. Iustin Capră a obţinut numeroase premii la saloane internaţionale, având un portofoliu ce cuprinde 114 invenții, dintre care 72 sunt prototipuri de autoturisme cu consum foarte mic, 7 aparate de zbor și 15 motoare neconvenționale. Printre invenţiile sale se numără rucsacul zburător brevetat de americani şi folosit de cosmonauţi la deplasările intercapsulare.

   

Maica Mărioara, la 100 de ani: „Eu am muncit mult la pădure. Pădurea să știți că vă ține!”

Oameni printre noi

DSCF1080O cheamă Maria Stoica, dar tot satul îi spune „mamaie Mărioara" sau „maica Mărioara". Pe 15 ianuarie, de ziua lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale împlinește 100 de ani. Locuiește singură în satul Iedera, din Dâmbovița și spune că secretele longevității sunt pădurea și armonia cu toți oamenii din jur. E vioaie, lucidă, îi place să râdă și să povestească.

   

Page 2 of 22