Tuesday, April 16, 2024
   
Text Size

Oameni printre noi

Un Crăciun mai bun pentru 11 gospodării din Văliug

Oameni printre noi

downloadÎn parteneriat cu primăria acestei localități montane, CEZ a contribuit la dezvoltarea rețelei de canalizare din zona Poiana Văliugului

În pragul sărbătorilor, 11 familii din comuna cărăşeană Văliug vor avea un motiv în plus de bucurie. În parteneriat cu Primăria Văliug, Grupul CEZ România a contribuit financiar la reabilitarea şi dezvoltarea sistemului de canalizare din zona Poiana Văliugului.

„Printre lucrările incluse în acest proiect amintim refacerea reţelei de canalizare cu ţeavă PVC KG de 110 mm, pe o lungime de 900 de metri şi 11 cămine de branşament pentru construcţiile existente în zonă, bazin de stocare apă cu volum de 13,5 mc, realizat cu pereţi de 40 cm. grosime pe placa din beton armat de 15 cm., realizarea drumului de acces de trei metri lăţime, pe o lungime de 200 metri din DJ 582, până la bazinul de stocare a apei şi refacerea reţelei de apă din ţeavă PVC KG şi racorduri în dreptul fiecărei construcţii existente”, se arată într-un comunicat remis, miercuri, presei. Investiţia CEZ în acest proiect s-a ridicat la suma de 23.000 lei.       „Reabilitarea sistemului de canalizare şi extinderea sa la încă 11 gospodarii din zona Poiana Văliugului au fost obiective importante ale primăriei şi ale consiliului local, încă de la preluarea mandatului, iar initiaţiva CEZ de a ne sprijini financiar a contribuit semnificativ la finalizarea proiectului. Suntem la a doua colaborare cu CEZ, după sponsorizarea echipei locale de fotbal şi mă bucur că avem un partener de încredere în proiectele de dezvoltare a comunităţii, pe care ni le propunem”, a declarat Sorin Blaga, primarul comunei Văliug. La rândul său, directorul general al TMK Hydroenergy Power, Daniel Răduţ, compania din portofoliul CEZ care deţine sistemul hidroenergetic de pe Bârzava Superioară, a caracterizat parteneriatul cu Primăria Văliug drept o dovadă în plus a viziunii Grupului CEZ de a sprijini comunităţile locale în care activează. „Nu putem rămâne indiferenţi la nevoile comunităţii în care operăm, mai ales când vine vorba de îmbunătăţirea calităţii vieţii de zi cu zi a oamenilor. Sperăm că am reuşit să aducem un motiv de bucurie, în plus, în pragul Crăciunului, familiilor din Poiana Văliugului”, a afirmat Daniel Răduţ.

articol scris de DANIEL BOTGROS

 

  

Elena Moglan, singurul artist amigurumi din România: „Dacă îţi place ce faci şi crezi în puterea ta, nimic nu e greu”

Oameni printre noi

croseta1Amigurumi reprezintă tehnica japoneză de realizare a păpuşilor croşetate şi umplute cu diverse materiale. Cuvântul „amigurumi" derivă dintr-o combinaţie de cuvinte japoneze, „ami" care înseamnă croşetat şi „nuigurumi" care înseamnă păpuşă umplută/îndesată.

   

Aur şi două premii speciale pentru Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu la Salonul Mondial de Invenţii de la Bruxelles

Oameni printre noi

ULBSIBIUCea de-a 61-a ediţie a Salonului Mondial de Invenţii Innova Eureka 2012, al cercetării şi al noilor tehnologii, a avut loc în perioada 15-17 noiembrie. La eveniment au participat peste 300 de invenţii ale tinerilor de pe toate meridianele, mai exact, concurenţi di 15 ţări, evaluate de cercetători şi profesori de renume mondial.

   

Oameni pe care îi admirăm: Pe Bogdan, pareza spastică nu l-a oprit să devină şofer

Oameni printre noi

dezbatere handicapAsociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România Filiala Prahova împreună cu elevi din Colegiul Naţional „ I. L. Caragiale" Ploieşti au marcat astăzi, 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu handicap.

   

Crucea Roşie: Solidaritate cu persoanele seropozitive

Oameni printre noi

fundita crucea rosieSocietatea Naţională de Cruce Roşie din România - Filiala Prahova organizează vineri, 30 noiembrie 2012, la ora 17.30, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, fundiţa roşie antiSIDA.

   

Page 6 of 12