Tuesday, April 16, 2024
   
Text Size

Oameni printre noi

„Desenăm pentru suflet”: art-terapie pentru copiii cu dizabilităţi

Oameni printre noi

ASCHFR Prahova 2Proiectul „Desenăm pentru suflet”, iniţiat de Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România Filiala Prahova şi finanţat de Fundaţia pentru Comunitate prin Programul Mol pentru Sănătatea Copiilor, a urmărit ca, prin art terapie, copiii cu dizabilităţi să se exprime şi să dea frâu liber creativităţii.

Proiectul „Desenăm pentru suflet”, structurat pe ateliere de art-terapie, a debutat în luna ianuarie 2012 şi se va finaliza în cursul săptămânii viitoare. Grupul ţintă este format din zece copii cu handicap fizic şi asociat, cu diferite diagnostice (tetrapareză spastică nedeplasabilă, parapareză spastică, artogripoză multiplă bilaterală, hemipareză, întârziere psihomotorie), membri ai Asociaţiei de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România Filiala Prahova.

 

Campanie socială de colectare de rechizite: Investeşte în şcoală!

Oameni printre noi

realCrucea Roşie Română şi Real Hypermarket au lansat, în această lună, campania de colectare de rechizite „Investeşte în şcoală!”. Scopul campaniei este acela de a convinge cât mai mulţi cumpărători să doneze rechizite şi cărţi pentru copiii nevoiaşi din întreaga ţară, pentru a le facilita accesul la şcoală.

Până la 1 octombrie 2012, toţi vizitatorii celor 24 de hypermerketuri Real din ţară au posibilitatea de a dona cărţi, rechizite şi orice alte echipamente pentru şcoală în cadrul campaniei „Investeşte în şcoală!”. La finalul campaniei, Crucea Roşie va colecta toate donaţiile şi le va distribui familiilor cu copii, care au venituri modeste.

Campania „Investeşte în şcoală!” se înscrie în seria acţiunilor „Academia de rechizite”, un proiect mai amplu, ajuns, anul acesta, la a treia ediţie, prin care Real Hypermarket donează aparatură tehnică (laptopuri şi retroproiectoare) şcolilor alese de cumpărători (detalii pe www.academiaderechizite.ro şi pe pagina de Facebook, Academia de rechizite).

   

Universitatea de Vest a fost inclusă în topul mondial al instituţiilor de învăţământ superior

Oameni printre noi

Universitatea-de-Vest-TimisoaraSubapreciată la nivel naţional, unde a fost trecută doar în a doua categorie valorică, Universitatea de Vest din Timişoara este una dintre cele patru universităţi din România aflate în top 700 mondial. Clasamentul Internaţional al Universităţilor - QS World University Rankings 2012 - include şi patru instituţii de învăţământ din România.

 În topul 700 la nivel mondial se află numai patru instituţii de învăţământ superior din România: „Universitatea de Vest” din Timişoara, Universitatea Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Toate cele patru se clasează pe locuri între 600 şi 700, în Clasamentul Internaţional al Universităţilor 2012/2013.

   

Rezultate excelente la pentru şahiştii români, la Istanbul

Oameni printre noi

olimpiada de sahReprezentativa feminină a României, având în componenţă pe Cristina Foişor, Irina Bulmaga, Luminiţa Cosma, Ami Alina şi Mihaela Sandu, s-a clasat pe locul al cincilea din 127 de ţări participante, la Olimpiada de Şah de la Istanbul. Şahistele noastre au obţinut opt victorii şi trei înfrângeri. Titlul mondial a fost câştigat de către Rusia.

În competiţia masculină, reprezentanţii României s-au clasat pe locul opt din 150 de naţiuni prezente. Mircea Parligras, Constantin Lupulescu, Mihail Marin, Levente Vajda şi Vladislav Nevednichy au obţinut, în faţa unor adversari puternici, opt victorii şi trei înfrângeri, locul I la băieţi fiind adjudecat de sportivii din Armenia.

Cea de-a 40-a ediţie a Olimpiadei de Şah s-a încheiat duminică, 9 septembrie, la Istanbul, după 15 zile de concurs.

   

Servicii informative gratuite pentru persoanele seropozitive

Oameni printre noi

stop-hiv-sidaRecent, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a lansat două servicii gratuite prin programul „Viaţa cu HIV”. Este vorba despte SMS+ şi Helpline+.

Programul „Viaţa cu HIV” (www.viatacuhiv.ro) are ca obiectiv susţinerea persoanelor seropozitive în lupta lor de zi cu zi cu boala, în special în două direcții: atingerea unui nivel cât mai ridicat al aderenţei la tratament, adică administrarea corectă a tratamentului pentru eficienţa lui maximă, vitală în cazul pacienţilor seropozitivi, şi creşterea gradului de informare a acestora. UNOPA a lansat, în cadrul acestui program, două servicii gratuite pentru persoanele seropozitive.

Prin serviciul SMS+, pacienţii seropozitivi din România pot primi până la două sms-uri pe zi, care să le amintească momentul în care trebuie să îşi administreze tratamentul. Prin completarea formularului de pe site, pacienții aleg orele la care vor să le fie trimis sms-ul (conform calendarului de tratament stabilit de medic) și textul personalizat al mesajului pe care vor să îl primească.

   

Page 9 of 12