Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Oameni printre noi

PREMIUL NOBEL 2013: Vezi cine sunt câştigătorii, până acum

Oameni printre noi

premiul-nobel-pentru-paceAlice Munro este laureata premiului Nobel pentru literatură pe anul 2013, a anunţat, joi, Comitetul Nobel din cadrul Academiei regale de ştiinţă din Suedia, potrivit site-ului oficial al acestor distincţii.

 

Odihniţi-vă în pace, domnule profesor!

Oameni printre noi

NicolaeBoaruVestea că domnul profesor Nicolae Boaru a dispărut dintre noi m-a blocat. Nu am ştiut cum să reacţionez, iar informaţia nu şi-a făcut decât foarte greu loc în mintea şi inima mea. Cum adică a murit? De ce? Mai aveam atâtea de făcut împreună, ce facem acum?

Apoi, cu sentimentul neputinţei, m-am ridicat şi am început să mă gândesc.

L-am văzut ultima oară la întâlnirea cu scriitorul Florin Toma. Joia trecută. Era încântat că a mai adus, în faţa ploieştenilor, încă un maestru al literelor. Asta era cel mai important: să le deschidă celorlaţi, mai ales tinerilor, ochii, către carte. Să citească mult, până când vor fi în stare să rezoneze la nivelul la care pot gândi cu propria lor minte, astfel încât să nu mai fie influenţaţi de aspectele sociale pe care nu contenea să le critice din propriul sentiment al corectitudinii, atât ca om de cultură, ca estet, dar şi ca simplu om cu bunul simţ izvorât din seninătatea interioară.

Se duce, încet-încet, o generaţie care nu mai poate fi înlocuită. O generaţie de oameni valoroşi care ţineau frâiele morale şi care menţineau nivelul de pretenţii intelectuale la o anumită treaptă pentru a nu ne face de râs noi, ca oameni din jurul lor. Vom putea noi să ducem mai departe această trudă?

Unii spun „asta e, şi el a fost doar un om, la urma urmei". Eu nu pot gândi aşa. Rolul domnului profesor (nu-i plăcea să i se spună director) nu s-a terminat aici. Cel puţin pentru noi, cei care l-am cunoscut, cărora ne-a vorbit şi ne-a susţinut în planurile noastre, nu s-a terminat aşa. Trebuie să ducem lucrurile la bun sfârşit. Măcar pentru bunul nostru simţ faţă de eforturile lui de până acum.

Dumnezeu să-l odihnească, acolo unde ne aşteaptă!

   

9 octombrie - Ziua Holocaustului în România

Oameni printre noi

holocaustZiua Holocaustului în România a fost marcată pentru prima oară în anul 2004, la 9 octombrie, fiind instituită printr-o hotărâre de guvern (HG nr. 672/5 mai 2004), la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel, şi a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

   

ASOCIAŢIA DE SPRIJIN A COPIILOR HANDICAPATI FIZIC PRAHOVA: Echipamente de kinetoterapie şi laborator de informatică din donaţii

Oameni printre noi

ASCHFR PrahovaAsociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic-România, Filiala Prahova a primit două donaţii substanţiale. VEZI CUM AU AJUTAT FIRMELE COPIII CU DIZABILITĂŢI.

   

CENTRUL DE TRANSFUZIE SANGUINĂ PLOIEŞTI: ESTE NEVOIE DE SÂNGE!

Oameni printre noi

donare sangeReprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti au lansat, astăzi, un apel, pentru donatori: „VENIŢI! ESTE NEVOIE DE SÂNGE!".

   

Page 10 of 22