Tuesday, April 16, 2024
   
Text Size

Oameni printre noi

Pictura pe mobilă: Kiraly Francis, un artist original al decorului interior

Oameni printre noi

pictor kiralyDe 30 de ani, Kiraly Francis, din comuna Remetea, decorează piese de mobilier în stilul meşterilor populari din secolul al XIX-lea. Cu toate că, astăzi, tot mai rari sunt meşterii ca el, operele lui încă atrag atenţia pasionaţilor de decoraţiuni interioare.

 

Ploieştenii - tari la fizică!

Oameni printre noi

63 2Oferta câştigătoare, pentru disciplina fizică, clasată pe locul I, cu un punctaj de 97,66, la concursul organizat de MEC privind evaluarea manualelor scolare şi aprobată cu ordinul MEC nr. 4446/2006, demonstreză că judeţul Prahova are profesori deosebiţi pentru nivelul liceal. Manual pentru filiera teoretica, tehnologica in conformitate cu programa MEC nr. 3252/2006 cuprinde următoarele capitole: Oscilaþii mecanice, Unde mecanice, Oscilatii si unde electromagnetice, Optica ondulatorie, Elemente de teoria haosul.

Iată lista profesorilor din colectivul de redactare a manualului de fizică pentru clasa a XI:

 

 

  • Mihai Popescu - prof. gr. I Colegiul National "I. L. Caragiale" Ploiesti
  • Mihai Sandu - prof. gr. I Colegiul Tehnic "Spiru Haret" Ploiesti
  • Smaranda Strazzaboschi - prof. gr. I Inspectoratul Scolar Prahova
  • Valentin Tomescu - prof. gr. I Grup Scolar Plopeni

 

autor, M. Martin

   

Modele pentru viaţă

Oameni printre noi

image 21Se spune că deciziile fac diferenţa între ceea ce suntem şi ceea ce vrem să fim. Una dintre deciziile care m-a ajutat să devin ceea ce vroiam am luat-o acum şapte ani: aceea de a urma cursurile Colegiului “Spiru Haret” din Ploieşti.

   

Aniversare: Inventatorul Justin Capră a împlinit 80 de ani / A fost felicitat inclusiv de M. S. Regele

Oameni printre noi

Aniversare JCVineri, Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova a fost gazda aniversării de 80 de ani a maestrului Justin Capră, care şi-a sărbătorit ziua de naştere în mijlocul prietenilor, dar şi al unei mulţimi de copii fascinaţi de invenţiile sale.

   

Aurora Simionescu - fata care a descoperit universul lipsă

Oameni printre noi

aurora simionescuAurora Simionescu s-a născut în 1983 la Brăila. A absolvit Colegiul "Murgoci" din localitatea natală în 2002 şi apoi a studiat la Jacobs University Bremen, unde a obţinut diploma de licenţă în ştiinţe planetare şi astrofizică în anul 2005. După absolvirea studiilor doctorale în astrofizică în cadrul Institutului Max Planck pentru fizică extraterestră din Garching, în apropiere de München (rezumatul tezei de doctorat în limba română poate fi consultat aici), Aurora Simionescu activează în cadrul KIPAC (Kavli Institute for Particle Astrophysics and Cosmology) de la Universitatea Stanford, unde a primit o bursă în cadrul programului de studii postdoctorale "Einstein Fellowship" sponsorizat de NASA şi adresat proaspeţilor doctori în astronomie, fizică şi discipline înrudite.

   

Page 3 of 12