Tuesday, May 21, 2024
   
Text Size

Oameni printre noi

Sergiu Paşca, o emblemă românească la Stanford

Oameni printre noi

SERGIU PASCASergiu Paşca, la cei 30 de ani ai săi, poate fi declarat românul anului 2012. Cercetător la Universitatea Stanford, în 2011, a publicat în revista „Nature Medicine" un extraordinar studiu despre autism, lucrarea sa fiind considerată de către specialiştii National Institute of Mental Health printre cele mai importante 10 studii ale anului.

 

Românul care a trăit 148 de ani: Moş Maftei l-a prins pe Napoleon, dar şi pe Petru Groza

Oameni printre noi

ACT DECESUnele surse spun că Moş Maftei avea 37 de ani la Revoluţia de la 1848 şi a trăit încă cinci ani după abdicarea Regelui Mihai. S-a născut în 1804 şi a murit în 1952, adunând 148 de ani. Înalt şi „voinic cât doi bivoli", la 120 de ani căra pe distanţa de trei kilometri grinzi de 12 metri lungime. A rămas nu ca o legendă, ci drept o lecţie pentru sătenii lui şi nu numai. Un miracol pentru cercetători şi o poveste pentru generaţiile viitoare.

   

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului / Campanie pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice, în Ploieşti

Oameni printre noi

Afis APOR modificat 2Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dedicat ziua de 4 februarie luptei împotriva afecţiunilor oncologice. Asociaţia Pacienţilor Oncologici România (APOR), organizaţie înfiinţată în Ploieşti, desfăşoară, până la 31 august, o campanie pentru depistarea precoce a cancerului de sân, afecţiune care ucide anual mii de femei în toată lumea.

   

Campanie: Sunt femeie orice-ar fi

Oameni printre noi

Afis APOR

   

Voluntariatul creează destine: Centrul de Tineret dedicat tinerilor instituţionalizaţi

Oameni printre noi

visinel balan„Centrul de Tineret" reprezintă o campanie de strangere de fonduri a Asociaţiei Împreună Desenăm Viitorul, prin care organizaţia îşi propune să obţină un sediu pentru primul centru de tineret destinat tinerilor instituţionalizaţi din România.
„Centrul de Tineret" s-a născut din dorinţa de a-i ajuta pe tinerii din centrele de plasament (şi nu numai) să se dezvolte personal şi să îşi găsească drumul în viaţă.

   

Page 4 of 12