Monday, May 21, 2018
   
Text Size

Literatură

 

PREMIERĂ INTERNAŢIONALĂ / Prima carte de poezie dedicată în întregime Omanului de către un poet străin: Camelia Iuliana Radu

Literatură

volumul Oman„Oman" reprezintă o bijuterie editorială în paginile căreia se regăseşte un demers liric de o fineţe şi o profunzime speciale. Este volumul pentru lansarea căruia, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, s-au reunit unii dintre cei mai valoroşi poeţi contemporani, pentru a o prezenta pe autoarea ploieşteană Camelia Iuliana Radu.

   

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „NICOLAE IORGA PLOIEŞTI”: Constantin Schifirneţ despre valorile gândirii româneşti

Literatură

constantin schifirnetRecent, Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga" din Ploieşti a fost gazda unui eveniment menit să atragă atenţia asupra valorilor filosofice româneşti. Prin cartea sa, profesorul universitar dr. Constantin Schifirneţ reevaluează contribuţiile româneşti la gândirea filosofică.

   
   

La Brașov, a înflorit pe deplin poezia

Literatură

Lansare volum de poezie Oman

…culorile nisipului, curmalele, mirodeniile, soarele arzător al deșertului, marea, uimirea, tăcerea, nețărmurirea și mai ales Harul,
toate acestea au făcut lungă călătorie pornind de departe, tocmai din prea puțin cunoscutul nouă Sultanat Oman, pentru a se năpusti în sufletele noastre.
Cum încă nu s-au șters din mintea mea reverberațiile evenimentului și nu sunt iubitoare de cuvinte pe care unii (mai blazați sau mai sceptici) le-ar putea numi „cuvinte mari”, voi mai adăuga doar atât:astă seară, la Brașov, a înflorit pe deplin poezia.

Felicitări, Camelia Ioana Radu, pentru noul tău volum de versuri, OMAN! Drum lung cărții iar ție, mult succes în continuare!
Felicitări celor care au organizat și au prezentat acest eveniment deosebit: Asociației „Libris Cultural” Brașov, poeților Mihaela Malea Stroe, Adrian Munteanu, Laurențiu Ciprian Tudor!
Şi, de ce nu? Felicitări nouă, celor care am avut șansa de a participa și de-a ne întoarce acasă plini ochi de lumină, de vers, de sensibilitate.

poeta ADRIANA LISANDRU

   

Page 10 of 38