Tuesday, May 21, 2024
   
Text Size

Literatură

Lansare de carte: „Urlă haita…”

Literatură

afis Urla Haita bucurestiFundaţia Sfinţii Închisorilor lansează vineri, 15 februarie 2013, ora 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea, volumul de memorii din închisorile comuniste „Urlă haita...", autor Nicolae Purcărea.

 

Griore Moisil: „Propun ca într-un minister să fie unite geologia cu geometria şi geografia şi ministru să fie Geo Bogza”

Literatură

GEO BOGZAPe data de 6 ianuarie s-au împlinit 105 ani de la naşterea lui Geo Bogza. Îl mai cunoaştem doar din manuale, pentru că de citit puţini au mai pus mâna pe o carte pe care scrisă de el. Să ne amintim, totuşi, câteva dintre cele mai interesante aspecte ale acestei personalităţi.

Geo Bogza (n. 6 februarie 1908, Blejoi - d. 14 septembrie 1993) a fost fratele mai mare al lui Nicolae Bogza, numele adevărat al scriitorului Radu Tudoran, autorului celebrului roman „Toate pânzele sus".
Poet, creator al reportajului literar românesc, teoretician al avangardei, autor al câtorva din textele ei definitorii (Urmuz, Exasperarea creatoare, Reabilitarea visului), este recunoscut drept „poet de mare întindere".

   

OCROTIŢI DE EMINESCU

Literatură

LAUREAȚII

CONCURSULUI NAȚIONAL DE POEZIE ,,OCROTIȚI DE EMINESCU”

Ediția a XIII-a , 25-26 ianuarie 2013, BLAJ

 

SECȚIUNEA CREAȚIE (elevi, studenți)

 

Marele Premiu a revenit studentei târgoviștene Belea Miruna Ștefana, Univ din Manchester (Anglia)

PREMIUL I

   

„Servus!” ori „Sunt gata să vă servesc!”

Literatură

servusServus! Aşa se salută românii, saşii, maghiarii din Ardeal. Nu este o modă sau un moft, ci o tradiţie, un semn de respect faţă de cel care-ţi iese în cale. Iată istoria.

   

Mai ştie cineva? Ziua Internaţională a Scrisului de Mână

Literatură

Scris de mana 223 ianuarie, aparent o zi ca oricare alta, are o semnificaţie aparte în calendarul cultural. Este Ziua Internaţională a Scrisului de Mână (Handwriting Day), deja o raritate în epoca IT, când aproape nu mai avem nevoie de creion şi foaie de hârtie.

   

Page 10 of 30