Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Literatură

Un bărbat de naţionalitate română, arestat în cazul morţii scriitorului grec Menis Koumandareas

Literatură

Menis KoumandareasUn bărbat de naţionalitate română în vârstă de 25 de ani a fost arestat marţi, fiind suspectat de uciderea scriitorului Menis Koumandareas, unul dintre cei mai prestigioşi din Grecia, găsit strangulat la începutul lunii decembrie în locuinţa sa din Atena, a anunţat poliţia.

 

Târgul Internaţional Gaudeamus 2014 se deschide miercuri, în pavilionul central Romexpo

Literatură

lansare carteFederaţia Rusă este invitatul de onoare al celei de-a XXI-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură. Evenimentul va avea loc în perioada 19 - 23 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

   

NOBEL 2014. Premiul Nobel pentru literatură a fost câştigat de scriitorul francez Patrick Modiano

Literatură

patrick mondiano nobel literaturaPremiul Nobel pentru literatură i-a fost decernat scriitorului francez Patrick Modiano „pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie".

   

CASA DE CULTURĂ I. L. CARAGIALE PLOIEȘTI: CONCURSUL NAȚIONAL DE POEZIE „IULIA HASDEU” EDIȚIA A XII-A

Literatură

concurs iulia hasdeuÎn perioada 15 septembrie - 15 noiembrie, Casa de Cultură „I. L. Caragiale" a Municipiului Ploieşti organizează cea XII-a ediţie a Concursului Naţional de Poezie „Iulia Hasdeu", proiect cultural dedicat liceenilor (cursuri de zi) din România.

   

Poetul prahovean Victor Sterom s-a ridicat la ceruri

Literatură

victor-steromVictor Sterom s-a născut la data de 14 februarie 1937 în oraşul Mizil. Activitatea sa literară este foarte cunoscută: a publicat 33 de volume de versuri şi peste 500 de recenzii despre cărţile poeţilor, fiind recunoscut drept un critic literar de excepție.

   

Page 2 of 38