Friday, March 29, 2024
   
Text Size

Literatură

Concursul Naţional de Literatură «Geo Bogza», ediţia a III-a

Literatură

733877 3013059382625 2086886859 nCasa Municipală de Cultură «Geo Bogza» Câmpina, în conformitate cu programul manifestărilor culturale aprobate de Consiliul Local Câmpina, organizează: 
Concursul Naţional de Literatură «Geo Bogza», ediţia a III-a
Pot participa scriitori nedebutaţi în volum, indiferent de vârstă şi fără restricţii de apartenenţă la uniuni de creaţie sau alte organizaţii.
Se acceptă grupaje de minim 5 şi maxim 10 poezii, editate la un rând, cu Arial 14, obligatoriu cu diacritice (textele fără diacritice sunt eliminate din concurs), în 3 exemplare imprimate pe hârtie A4, trimise în plic A4 închis, pe adresa Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”, Str. Griviţei, nr. 95, 105600 Câmpina, jud. Prahova cu menţiunea „Pentru Concursul Naţional de Poezie «Geo Bogza»” până la 15 mai 2013. În loc de semnătură, va apărea un moto ales de autor. În plicul cel mare, va fi introdus un plic mic închis (având acelaşi moto), care va conţine un curriculum vitae al autorului: numele şi prenumele; locul şi data naşterii; studii; activitate literară; adresa completă; numărul de telefon şi, eventual, adresa de e-mail; motoul de pe plicul mic şi de pe filele grupajului de poezii;
Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra

 

RECORD LITERAR: Cartea care nu poate fi citită de ochiul uman

Literatură

carte micaUna dintre cele mai mari edituri din Japonia, Toppan Printing, a prezentat, recent, o carte ilustrată minusculă. Intitulată „Flori de sezon", are caractere atât de mici încât nu pot fi citite decât cu autorul unei lupe performante.

   

Festivalul Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”. VEZI PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR

Literatură

festival nichitaFestivalul Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu" va începe vineri, 29 martie, timp de trei zile Ploieştiul devenind gazda manifestărilor celui mai mare eveniment dedicat poetului simbol. În cadrul festivalului, vor fi implicaţi, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, academicieni, profesori şi artişti din toată ţara, dar şi elevi ai colegiilor ploieştene. Ploieştenii sunt invitaţi să participe la momente în premieră, din cadrul Festivalului.

   

Ziua Mondială a Poeziei: Flori, reviste şi mai ales versuri pentru ploieşteni

Literatură

ziua poezieiÎn fiecare an, pe 21 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Poeziei, proclamată în timpul celei de-a 30-a sesiuni a Conferinţei generale a ONU pentru Educaţie, ştiinţă şi cultură, de la Paris, din octombrie-noiembrie 1999.

   

Destinul unei prietenii 1956-1983 de Stela Covaci

Literatură

Stela Covaci "Am stat cu spatele spre Domniile-Voastre, ca să-mi puteţi vedea aripile de înger"

 „Destinul unei prietenii 1956-1983”, Premier, 2013, Ploieşti, carte editată sub egida Casei de Cultură „I.L. Caragiale"a Municipiului Ploieşti, reprezintă o mărturie a doamnei Stela COVACI, “un omagiu adus personalităţilor celor doi mari prieteni- Nichita Stănescu şi Aurel Covaci, pe care i-am văzul împreună de-a lungul a trei decenii, deşi fiecare cu alte firi şi haruri, însă cu trăiri convergente.”.

   

Page 5 of 30