Tuesday, May 21, 2024
   
Text Size

Literatură

Romanul Lizoanca, publicat de Editura Trei, în 2009, a fost tradus de curând în limba germană, la Horlemann Verlag, Berlin, aceeaşi editură care l-a publicat si pe Mo Yan

Literatură

2147Invitată la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig (14-17 martie a.c.), Doina Ruşti va susţine mai multe lecturi şi va avea o serie de întâlniri cu cititorii germani (Cafe Europa şi Theater Fact). În aceeaşi perioadă, autoarea va participa şi la alte activităţi, printre care un dialog literar, organizat la Berlin, de Deutsch-Rumänisches Forum, în colaborare cu Ambasada României (13 martie).

 

Ștefan Doru Dăncuș recitat la Madrid

Literatură

Sâmbătă, 16 martie 2013, în cadrul manifestărilor culturale organizate la Madrid de către ESPACIO NIRAM, în colaborare cu revistele NIRAM ART și MADRID EN MARCO, va avea loc o lectură publică din opera poetică a lui Ștefan Doru Dăncuș. Poemele au fost traduse din română în spaniolă de Fabianni Belemuski. Vor participa artiști plastici, scriitori, poeți și oameni de cultură din Spania și România.

577160 10151314817345458 725883256 n

 

   

Ceai şi poezie – Cristina Stefan şi Adrian Grauenfels

Literatură

ceaicuadala“Simţim poezia aşa cum simţim apropierea unei femei sau a unui munte sau a unui golf la ocean şi pe care, cred, le simţim imediat.”(Borges)

Ceai cu Adala

Zilele trecute un mesager misterios mi-a bătut la uşă şi, fără să scoată un cuvânt, mi-a înmânat un pachet şi un plic . Pe loc am avut o senzaţie de deja-vu. O linişte şi-o împăcare cu sine şi cu lumea m-a cuprins. Am desfăcut mai întâi plicul. Pe o minusculă bucată de carton, îngălbenit de vreme, scria cu litere aplecate spre dreapta:

« Uite amiaza ghimpată !

cînd te vei însera

   

Lansare de carte: "Un roman de rahat" - de Adrian Suciu

Literatură

226578 501946269850908 2135284500 nLa evenimentul "Poezie şi vin", organizat de Direcţia 9, au fost  prezenţi scriitori şi poeţi care mai de care. De ce? Poetul Adrian Suciu şi-a lansat "romanul de rahat", din

   

Expresia Ideii - „Spre Tine, Doamne" - editura „karta.ro” - Onești

Literatură

Spre tine DoamneCLUBUL “EXPRESIA IDEII” se vrea un spațiu de relaționare și socializare, de comunicare interculturală și interpersonală, de amuzament și de petrecere placută a timpului liber. Din echipa cenaclului fac parte: Mariana Bendou, Marian Dragomir, Marian Cristian Gorun, Elena Buzatu, Antuza Maria-Ana Antoce, Elena Valeria Ciura, Gheorghe Luchian, Nancy Vajaianu, Dan Lucian Corb și Cristian Gabriel Groman.

 Al patrulea volum

   

Page 7 of 30