Monday, May 21, 2018
   
Text Size

Literatură

CARTE: „Respiră, iubește și taci”, de Gigi Ghinea

Literatură

GIGI GHINEAO nouă apariție editorială a psihologului Gigi Ghinea va fi lansată, în curând, la Ploiești. Cu titlul „Respiră, iubește și taci", noul volum reprezintă, așa cum însăși scriitoarea mărturișeste, „o punte de comunicare cu lumea, conține mesajul de iubire de semeni, însă ea vorbește - în manieră personală - despre re-nașterea spirituală, despre re-formarea noastră ca ființe superioare".

 

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „Nichita Stănescu” / Mircea Cărtărescu: „Lucrul cel mai important este să scriu mai departe”. GALERIE FOTO ȘI VIDEO

Literatură

3. mircea cartarescu in fata publiculuiPrima zi a Festivalului Internațional de poezie „Nichita Stănescu" l-a avut ca invitat special pe Mircea Cărtărescu. După ce a participat la deschiderea Târgului de carte din centrul municipiului, scriitorul s-a întâlnit cu admiratorii iubitori de poezie și proză cărora le-a împărtășit din gândurile sale.

   

FESTIVALUL NICHITA STĂNESCU: Ploieștiul îmbrăcat în poezie

Literatură

nichitaDe vineri, 28 martie, până luni, 31 martie, Ploieștiul va sta sub semnul poeziei. În parcul „Nichita Stănescu", din centrul orașului, se va desfășura Târgul de carte, la care sunt invitați scriitori de renume, dar unde vor avea loc și numeroase lansări de volume ale tinerilor poeți. În aceeași perioadă, instituțiile de cultură emblematice ale județului vor organiza spectacole, dezbateri și întâlniri cu publicul, în semn de omagiu adus poetului.

   

21 martie: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI

Literatură

ziua internationala a poeziei ploiestiVineri, 21 martie, iubitorii artei lirice sărbătoresc Ziua Internațională a Poeziei. Marcată pentru prima dată în 2013, anul acesta, de Ziua Poeziei, în mai multe orașe din țară sunt organizate manifestări artistice, iar în 150 de cafenele Julius Meinl din 55 de localități iubitorii de poezie își pot plăti cafeaua cu versuri. În Ploiești, tinerii Colegiului Tehnic „Toma Socolescu" împart flori și poezii trecătorilor.

   
   

Page 4 of 38