Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Lansare de carte: „Urlă haita…”

Literatură

afis Urla Haita bucurestiFundaţia Sfinţii Închisorilor lansează vineri, 15 februarie 2013, ora 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea, volumul de memorii din închisorile comuniste „Urlă haita...", autor Nicolae Purcărea.


Nicolae Purcărea este un cunoscut meşter popular, sculptor tradiţional în lemn, fost deţinut politic, trecând prin mai multe închisori din ţară în timpul regimului comunist: Piteşti, Gherla, Aiud, Canal, Jilava.
Un om de o deosebită delicatețe sufletească, a știut să depășească îngrozitoarele torturi fizice, psihice și spirituale și să lase moștenire nu numai o frumoasă și bogată lucrare de sculptură populară românească, dar și un volum impresionant de memorii, o mărturie vie a trăirilor și a crezului unei întregi generații de tineri.
Lansarea ne aduce ca vorbitori alături de Nicolae Purcărea și pe Dan Puric, actor și regizor, Răzvan Codrescu, poet, traducător, eseist și Sorin Lavric, filosof, scriitor, traducător.
„Am rămas astăzi o mână de oameni din generația mea care încă mai suntem mărturii vii. Dar ideea, idealul pentru care am luptat este viu și va dăinui în veci, cât va trăi omul pe pământ. Credința în Dumnezeu și dragostea de neam sunt cele două axe înscrise în destinul neamului nostru", susţine autorul volumului.

Add comment


Security code
Refresh