Monday, November 04, 2024
   
Text Size

Literatură

Lansare de carte: „Oman” şi „Ceai cu Adala”, prezentate la Cenaclul USR Bacău

Literatură

lansare camelia raduLuni, 8 aprilie, scriitoarea Camelia Iuliana Radu îşi lansează, la Bacău, cartea intitulată „Oman". Evenimentul are loc astăzi, de la ora 17.00, la Muzeul de Istorie din Bacău, în cadrul Cenaclului Uniunii Scriitorilor din România Filiala locală.

 

Ştefan Doru Dăncuş: „Oman” - O carte în premieră absolută

Literatură

camelia iuliana radu omanLa sfârşitul anului 2012, la Editura „Karta Graphic" - Ploieşti, a ieşit de sub tipar o carte mai puţin obişnuită. Este vorba despre volumul bilingv de versuri „Oman", al poetei Camelia Iuliana Radu, membră a Cenaclului literar „Atitudini" al Casei de Cultură „I. L. Caragiale" a municipiului Ploieşti.

   

Iniţiativă: Institutul Cultural Român vrea să realizeze un sistem naţional al cărţilor on-line

Literatură

carte onlineInstitutul Cultural Român va realiza, împreună cu editurile şi bibliotecile reprezentative şi cu autorităţile naţionale responsabile în materie, sistemul naţional al cărţilor on-line, care să poată fi accesat pe Internet de cititorii interesaţi de pretutindeni.

   

P. Bruckner: Cerșetorul operează un studiu de piață, după care se lipește de persoanele solvabile

Literatură

blogcasaingerilor-1JOIA ASTA vă așteptăm la o discuție cu Pascal Bruckner, despre noul său roman, CASA ÎNGERILOR. Ne vedem  de la ora 18.00, în Librăria Cărturești-Verona. Invitați de soi: criticul literar Simona Sora, jurnalistul Luca Niculescu și directorul editorial al Editurii Trei, Magdalena Mărculescu.

Și un fragment:

   

Ioan Barb – realismul magic de inspiraţie românească

Literatură

14025597-featCitind volumul de proză scurtă – “Oraşul scufundat” - apărut în această primăvară la Editura “Cenaclul de la Păltiniş”, sub semnătura poetului Ioan Barb(care îşi face astfel debutul în proză, am sentimentul că întâlnesc aevea o lume reală şi, în aceeaşi măsură, reflectată; o lume ale cărei ziduri îşi au fundaţia în adâncul memoriei, iar graniţa dintre ele nu poate fi percepută cu precizie. 
Titlul volumului poate fi la fel de bine o realitate palpabilă - descrisă în una dintre prozele cu acelaşi titlu din volum - sau metafora efectului unor amintiri dureroase prin care prezentul se defineşte şi se determină. Graniţa dintre aceste două ipostaze fiind cu nepuţinţă de stabilit, impresia puternică de conştiinţă lucidă - dar încărcată - mă izbeşte încă de la primul contact cu această carte: “Venise să se urce în trenul care, timp de peste zece ani a fost casa lui de noapte şi în care a găsit întotdeauna o banchetă goală pe care şi-a odihnit oasele. Poate era

   

Page 3 of 30