Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Cu traista-n băţ

Oferta sezonului: Zipfelbob la Păltiniş

Cu traista-n băţ

ZipfelboburiÎn premieră pentru cei împătimiţi de farmecul sporturilor de iarnă, din acest sezon, la Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, Zipfelbob-urile îi provoacă la o nouă aventură. Acestea pot fi închiriate pentru numai 10 lei pentru 2 ore de distracţie maximă.

 

Muzeul copacilor din Zurich, Elveţia

Cu traista-n băţ

muzeulcopacilor1Dacă ajungeţi, vreodată, în Zurich, nu rataţi să vă delectaţi privirea şi paşii în celebrul muzeu dedicat în exclusivitate copacilor, unic în lume. Tăcut, stoic, amintind de Stonehenge (datorită pietrelor aşezate în apropierea copacilor), parcul situat în apropierea lacului Zurich, adăposteşte o adevărată comoară verde: peste 2000 de specii diferite.muzeulcopacilor

   

Muzeul Locomotivelor cu Aburi din Sibiu, o lecţie printre amintiri

Cu traista-n băţ

Muzeul locomotivelorFile de istorie, răsfoite prin fonta şi oţelul cenuşiu al locomotivelor şuierânde de odinioară. O incursiune generoasă în lumea tehnicii şi a fermecătoarelor călătorii din vremea lui Caragiale, duduind printre amintirile bunicilor.

   

Cea mai spectaculoasă cascadă din lume se află în Caraş- Severin

Cu traista-n băţ

cascadaCascada Bigăr, Caraş-Severin, România, este unică în lume datorită modului în care apa curge, ca o perdea peste o stâncă ascunsă de muşchi.

Site-ul The World Geography a realizat, recent, o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, iar pe primul loc se află tocmai Cascada Bigăr, din Caraş-Severin.
Izvorul Bigăr, cunoscut şi sub denumirea de Izbucul Bigăr, este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervaţie naturală de tip mixt), situată în judeţul Caraş-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici. O particularitate a acestei minunăţii o constituie faptul că este situată exact pe Paralela 45.

   

Invitaţii pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Cu traista-n băţ

partii clujClujenii au, în acest sezon, la dispoziţie, nu mai puţin de şapte pârtii de schi, în trei locaţii de vis: Feleacu, Băişoara şi Dângău.
Pârtia Feleacu are o lungime de 760 de metri şi este la numai doi paşi de reşedinţa judeţului.

   

Page 9 of 24