Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Varza, sărbătorită la Moşna

Cu traista-n băţ

Festivalul Verzei Mosna Festivalul Verzei a devenit o faină tradiţie în ultimii ani la Moşna, lângă Mediaş. Şi nu face rabat nici anul acesta. Sâmbătă şi duminică, respectiv 13 şi 14 octombrie, localnicii şi nu numai sunt aşteptaţi la sărbătoarea care omagiază această legumă de care se leagă o adevărată aventură culinară cu vechi tradiţii.

Vezi programul:

 

Sâmbătă, 13 octombrie, la ora 10.00, este programat concursul de grafică pentru elevi „Patrimoniul cultural din Moşna în slujba comunităţii", iar la ora 15.00 are loc simpozionul „Dezvoltarea durabilă în Moşna-Proiecte de bună practică în dezbatere".
Duminică, 14 octombrie, la ora 10.00 va avea loc o inedită Paradă a Căruţelor şi va putea fi vizitat „Circuitul Turistic al Eco-muzeului din Moşna". Tot pentru duminică este programată inaugurarea sălii „Stephan Ludwig Roth" în casa parohială evanghelică din Moşna, iar la ora 13.00 încep manifestările folclorice prilejuite de Festivalul Verzei, zona fiind arhicunoscută pentru culturile de varză. De la eveniment nu va lipsi Ansamblul Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului".
Un festival similar se desfăşoară, la început de toamnă, în comuna suceveană Milişăuţi.

Festivalul Verzei a devenit o faină tradiţie în ultimii ani la Moşna, lângă Mediaş. Şi nu face rabat nici anul acesta. Sâmbătă şi duminică, respectiv 13 şi 14 octombrie, localnicii şi nu numai sunt aşteptaţi la sărbătoarea care omagiază această legumă de care se leagă o adevărată aventură culinară cu vechi tradiţii. Sâmbătă, 13 octombrie, la ora 10.00, este programat concursul de grafică pentru elevi „Patrimoniul cultural din Moşna în slujba comunităţii”, iar la ora 15.00 are loc simpozionul „Dezvoltarea durabilă în Moşna-Proiecte de bună practică în dezbatere”.

Duminică, 14 octombrie, la ora 10.00 va avea loc o inedită Paradă a Căruţelor şi va putea fi vizitat „Circuitul Turistic al Eco-muzeului din Moşna”. Tot pentru duminică este programată inaugurarea sălii „Stephan Ludwig Roth” în casa parohială evanghelică din Moşna, iar la ora 13.00 încep manifestările folclorice prilejuite de Festivalul Verzei, zona fiind arhicunoscută pentru culturile de varză. De la eveniment nu va lipsi Ansamblul Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”.

Un festival similar se desfăşoară, la început de toamnă, în comuna suceveană Milişăuţi.

Add comment


Security code
Refresh