Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Cu traista-n băţ

MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE, ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA TAROM

Cu traista-n băţ

tarom-decolareSăptămâna viitoare, Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM îşi deschide porţile pentru a marca 59 de ani de existenţă. Oricine poate vizita sediul operatorului aerian român.

 

MARATON MONTAN 2013 LA CHEIA: 14-15 SEPTEMBRIE: Peste 700 de sportivi vor alerga pe traseele din Munţii Ciucaş

Cu traista-n băţ

maraton montanCea de-a patra ediţie a maratonului montan care are loc în staţiunea Cheia, reprezintă un eveniment de mare interes pentru admiratorii muntelui şi sportivi din toată ţara. Anul acesta, traseul de maraton va fi mai spectaculos decât până acum, motiv întemeiat pentru sute de turişti să confirme participarea la concursurile de alergare montană.

   

MUZEUL JUDEŢEAN DE ŞTIINŢELE NATURII PRAHOVA: EXPOZIŢIILE SĂPTĂMÂNII 9-15 septembrie

Cu traista-n băţ

muzeul de stiintele naturii ploiestiSub motto-ul „Înainte de a fi istorie, cultură şi civilizaţie, omul a fost, este şi va fi natură", Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova este permanent alături de public. Secţiile din judeţ ale instituţiei găzduiesc mai multe EXPOZIŢII. Iată ce puteţi vizita în această săptămână.

   

Calfele călătoare revin la Sibiu

Cu traista-n băţ

CALFEDulgheri, fierari, pietrari, tâmplari. Cu toţii, calfe din alte vremi, dar păstrători straşnici de meşteşuguri vor invada la jumătatea lunii iulie strada Cetăţii din Sibiu, dar şi Turnurile Olarilor şi Dulgherilor. Câteva zeci de români, francezi, elveţieni şi nemţi vor lucra şi vor face interesante demonstraţii de tehnici tradiţionale, având, de această dată, alături chiar şi un grup de studenţi de la Facultatea de Arhitectură din Sibiu.

   

Bucăţica de Ardeal din Munchen

Cu traista-n băţ

harta-strazi„Mă scuzaţi... către Siebenburgen, încotro?
- Păi, nu-i simplu, s-ar putea să vă rătaciţi: luaţi-o pe Biertan tot înainte, până ajungeţi pe Cisnădiei, colţ cu Alba Iulia. De acolo mergeţi spre Carpați, ocoliți pe Brukenthal, la dreapta rămâne Bistriţei. Dacă o luaţi pe Zăbrani, ocoliţi un pic. Mai aproape e pe Nocrich. Treceţi podul pe Sibiului, luaţi-o pe Sighişoarei. Veţi ajunge la Cluj, paralelă cu Braşov. Traversaţi apoi oraşul, către vest, până ajungeţi la Aradului.
De acolo e aproape, la câteva străzi: Siebenbürgen. Aţi ajuns!".

   

Page 4 of 24