Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Ziua Mondială a Turismului

Cu traista-n băţ

ziua mondiala a turismuluiZiua Mondială a Turismului (WTD) este celebrată la nivel internaţional în fiecare an la 27 septembrie, o dată care a fost aleasă în coincidenţă, ca o piatră de hotar pentru turismul mondial: aniversarea adoptării statutului Organizaţiei Mondiale a Turismului la 27 septembrie 1970. Această sărbătoare se ţine începând cu anul 1980.


Să întoarcem, aşadar, privirile dincolo de hotarul oraşului ori al ogrăzii şi să deschidem ferestrele larg, lăsându-ne paşii în voia dorinţelor şi mirificului. Să facem popas pe Caraiman, la Cruce, ori hăt, în puţina zăpadă proaspătă ce mângâie, de câteva zile, culmile ascuţite ale Transfăgărăşanului. Să ne parfumăm privirile cu ruginiile vii ale Tohanului şi, cu traista-n băţ, să coborâm în Peştera de la Ferice ori să contemplăm biserica săpată în piatră de la Şinca Veche ori Turnul Spart de la intrarea în Valea aprigă a Oltului.
Să ne umplem inima şi să respirăm adânc. Oriunde, aici, pe-un picior de plai, vom descoperi frumuseţea, istoria, îngemănate într-o sărbătoare care, cu certitudine, învinge timpul.

Add comment


Security code
Refresh