Saturday, April 20, 2024
   
Text Size

Cu traista-n băţ

VIZITĂ LA MUZEU ÎN LUNA LUI MARTE Muzeul Memorial "Nichita Stănescu" este amenajat în casa în care poetul a locuit până la plecarea

Cu traista-n băţ


IMG204Sunt un om viu./ Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin./
Abia am timp să mă mir că exist,/ dar mă bucur totdeauna că sunt.

Muzeul Memorial "Nichita Stănescu" este amenajat în casa în care poetul a locuit până la plecarea în Bucureşti, la facultate. Strada pe care se află casa, în zona numită "Piaţa sârbească", poartă numele poetului. Muzeul a fost inaugurat în decembrie 2002, în 1998 casa fiind cumpărată de Ministerul Culturii şi trecută în administrarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

 

Înconjurul Pământului în opinci. O uluitoare poveste din 1910

Cu traista-n băţ

ocolul-pamantului-in-opinciÎn 1910, patru studenţi români - Paul Pârvu, Alexandru Pascu, Gheorghe Negreanu şi Dumitru Dan - au făcut ocolul Pământului. În opinci! Voiau să simtă pământul, precum, odinioară, Badea Cârţan.

   

Grădina zmeilor: Legenda fetei cătanei într-o lume de basm

Cu traista-n băţ

Gradina Zmeilor Galgau AlmasuluiUn loc unic atât ca peisaj şi frumuseţe cât şi ca origine, Grădina Zmeilor este o rezervaţie naturală geologică şi peisagistică, considerată unică în Europa. Te aşteaptă o lume desprinsă, parcă, din basme, cu forme bizare, un adevărat hăţiş de coloane, ciuperci, poduri, figuri zoomorfe şi antropomorfe, printre care te poţi plimba şi în care te poţi pierde ore în şir: „Capitanul şi soldatii", „Dorobanţul", „Călugării", „Horia, Cloşca şi Crişan", „Acul Cleopatrei", „Moşul", „Zmeul şi Zmeoaica" „Eva", „Dorobanţul", „Degeţelul", „Sfinxul".

   

Casa Böbel, cea mai veche casă de locuit din ţară

Cu traista-n băţ

Casa BobelCasa Böbel este considerată a fi cea mai veche casă de locuit din Sibiu, datând din sec XIV, iar mulţi istorici spun că ar fi cea mai veche casă de locuit din ţară.

   

Râpa Roşie, locul care ascunde cea mai mare peşteră subterană din lume

Cu traista-n băţ

rapa-rosie-3Râpa Roşie este o arie protejată de interes naţional, cu o suprafaţă de 10 hectare, situată în judeţul Alba, pe teritoriul administrativ al oraşului Sebeş, la aproximativ 4 km nord de acesta.

   

Page 2 of 19