Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Cu traista-n băţ

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: Specie nouă pentru flora autohtonă

Cu traista-n băţ

floare rara parazitaFlora României s-a îmbogățit cu o nouă specie. În timpul unei activități de inventariere a habitalelor în județul Constanța, biologul Mátis Attila de la Societatea Ornitologică Română a descoperit planta numită Orobanche pubescens, o premieră în flora țării noastre.

 

Asociația „Cele mai frumoase sate din România”: Expoziția itinerantă „ROMÂNIA, GRĂDINA EUROPEI” ajunge la Ploiești

Cu traista-n băţ

afsr comorile romanieiAsociația CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA – AFSR, Centrul Județean de Cultură Prahova, cu sprijunul Consiliului Județean Prahova și Primăriei Municipiului Ploiești, organizează în perioada 12 – 14 septembrie 2014, în parcarea Palatului Culturii, expoziția ROMÂNIA, GRĂDINA EUROPEI. DESCOPERĂ COMORILE ROMÂNIEI, ediția Ploiești.

   

Concert unic lângă cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan

Cu traista-n băţ

crucea-eroilor caraimanMaestrul Nicolae Voiculeţ, alături de orchestra sa, va susţine un recital la aproape 2.300 de metri altitudine, în apropierea Crucii de pe Caraiman. Prin concertul „România din inima mea", artistul vrea să promoveze Crucea Eroilor Neamului. Monumentul, inaugurat în urmă cu aproape 90 de ani, a intrat recent în Cartea Recordurilor, fiind în mod oficial declarat cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

   

CIUCAȘ X3 2014, ediția a V-a: Primul Ultramaraton Individual Montan din România, la Cheia

Cu traista-n băţ

ciucas X3 2014Clubul de Turism și Alpinism Ciucaș Ploiești organizează în perioada 12-14 septembrie 2014, în stațiunea Cheia, a V-a ediție CIUCAȘ X3, unul din cele mai mari și apreciate concursuri de alergare pe munte din România. Sunt așteptați 1.000 de participanți prezenți în cadrul celor trei curse organizate.

   

VALEA DOFTANEI: FESTIVALUL CAȘCAVELEI 2014 ÎNCEPE VINERI SEARA!

Cu traista-n băţ

festivalul cascavelei 1De vineri până duminică, la Valea Doftanei are loc Festivalul Cașcavelei, eveniment dedicat unuia dintre cele mai renumite produse alimentare tradiționale din Prahova.

   

Page 2 of 24