Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Skylon Tower: uriaşul de lângă Niagara a împlinit 38 de ani

Cu traista-n băţ

Skylon Tower Odinioară, Cascada Niagara putea fi admirată doar de pe şosea, din parcări şi de la terasele dimprejur, turiştii fiind uluiţi de dezlănţuirea talazurilor în care se avânta, minuscul, celebrul vaporaş Victoria. Acum, atracţia de top a locului este celebrul Skylon Tower care uneşte privirile turiştilor cu panorama cascadei şi cu orizontul SUA şi al Canadei deopotrivă.Construcţia la Skylon Tower a început în mai 1964. Turnul a fost inaugurat pe 6 octombrie 1965 de către guvernatorul New York-ului, Nelson Rockefeller şi de către primarul oraşului Ontario, Robarts Ioan. Investiţia s-a cifrat la acel moment la nu mai puţin de 7 milioane dolari, proiectul fiind realizat printr-un parteneriat privat numit Centrul Internaţional Niagara, finanţat de către Hershey Company.
La 1 octombrie 1975, o altă companie a achiziţionat turnul de la domnul Reese şi partenerii săi pentru 11 milioane de dolari. În 1986, turnul a fost revândut de această dată pentru 18 milioane dolari către doi proprietari locali ai Hotelului Niagara (Holiday Inn).
În ciuda transformărilor şi a schimbării proprietarilor pe parcursul vremii, complexul Skylon Tower păstrează încă o mare parte din aspectul iniţial din anii 1970 și 1980. Proprietatea a fost recent extinsă pentru a include un teatru 3D/4D, francize rapide de servicii și o punte de legătură noul complex, Fallsview Casino.
Caracteristici
Baza turnului este situată la 160 de metri de la nivelul străzii şi are o înălţime de 236 de metri (775 de picioare). Acesta a fost construit de compania Pigott Hamilton, Ontario.
Turnul are trei lifturi exterioare, care transportă turiştii în numai 52 de secunde de la bază până la nivelul unde se găsesc restaurantele, teatrul şi centrele de shoping. Spre deosebire de ascensoarele convenţionale, care sunt ghidate de şine laterale, lifturile din Skylon Tower operează cu un ghidaj aflat numai pe spate. Un perete exterior al turnului din spatele fiecărui lift protejează contragreutatea şi cablurile.
Turnul are două restaurante în partea de sus, dintre care unul rotativ (se învârte o dată la fiecare oră pe o şină circulară). Baza turnului dispune de un număr de magazine de cadouri, restaurante fast-food şi un complex de distracţii. Tot în apropiere, turiştii au la dispoziţie un uriaş insectar. Şi un parc de distracţii.

Add comment


Security code
Refresh