Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Cu traista-n băţ

Casa Böbel, cea mai veche casă de locuit din ţară

Cu traista-n băţ

Casa BobelCasa Böbel este considerată a fi cea mai veche casă de locuit din Sibiu, datând din sec XIV, iar mulţi istorici spun că ar fi cea mai veche casă de locuit din ţară.

 

Râpa Roşie, locul care ascunde cea mai mare peşteră subterană din lume

Cu traista-n băţ

rapa-rosie-3Râpa Roşie este o arie protejată de interes naţional, cu o suprafaţă de 10 hectare, situată în judeţul Alba, pe teritoriul administrativ al oraşului Sebeş, la aproximativ 4 km nord de acesta.

   

Anul şarpelui de Apă: Ce spun astrologii despre noul an chinezesc

Cu traista-n băţ

an sarpe negru de apaAnul Nou chinezesc a început pe 10 februarie 2013. Cei care au aşteptări mari de la Anul Şarpelui de Apă trebuie să se pregătească pentru o perioadă dominată de elemente contradictorii, de la instabilitate la dinamism, în toate domeniile.

   

Zilele oraşului Buşteni: Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă

Cu traista-n băţ

escalada-pe-gheata-busteni3La Bușteni, la baza Pârtiei Kalinderu, se desfășoară în perioada 7-9 februarie 2013 Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă.

Acest eveniment unic în România este organizat de Clubul Alpin Român (CAR), în colaborare cu Primăria Buşteni, Uniunea Internaţională a Asociaţiilor de Alpinism (UIAA) şi Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă (FRAE). Partener: Radio România Regional, Radio România Bucureşti FM.

Competiţia este una dintre cele mai spectaculoase, concurenţii escaladând structuri artificiale înalte de 25 de metri, acoperite cu gheaţă menţinută cu un sistem special de refrigerare, proiectat și construit în Canada.

   

Toponimii prahovene: De la casele dintre bălţi, la Bălţeşti

Cu traista-n băţ

scoala de arte si meserii baltestiŞtiaţi că?...

- Satul Podenii Vechi, parte a comunei Bălţeşti, alături de satele Bălţeşti şi Izeşti, este situat în Depresiunea Podenilor, pe partea de sud, la 25 km de Ploieşti.

   

Page 8 of 24