Tuesday, April 23, 2024
   
Text Size

Cu traista-n băţ

Anul şarpelui de Apă: Ce spun astrologii despre noul an chinezesc

Cu traista-n băţ

an sarpe negru de apaAnul Nou chinezesc a început pe 10 februarie 2013. Cei care au aşteptări mari de la Anul Şarpelui de Apă trebuie să se pregătească pentru o perioadă dominată de elemente contradictorii, de la instabilitate la dinamism, în toate domeniile.

 

Zilele oraşului Buşteni: Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă

Cu traista-n băţ

escalada-pe-gheata-busteni3La Bușteni, la baza Pârtiei Kalinderu, se desfășoară în perioada 7-9 februarie 2013 Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă.

Acest eveniment unic în România este organizat de Clubul Alpin Român (CAR), în colaborare cu Primăria Buşteni, Uniunea Internaţională a Asociaţiilor de Alpinism (UIAA) şi Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă (FRAE). Partener: Radio România Regional, Radio România Bucureşti FM.

Competiţia este una dintre cele mai spectaculoase, concurenţii escaladând structuri artificiale înalte de 25 de metri, acoperite cu gheaţă menţinută cu un sistem special de refrigerare, proiectat și construit în Canada.

   

Toponimii prahovene: De la casele dintre bălţi, la Bălţeşti

Cu traista-n băţ

scoala de arte si meserii baltestiŞtiaţi că?...

- Satul Podenii Vechi, parte a comunei Bălţeşti, alături de satele Bălţeşti şi Izeşti, este situat în Depresiunea Podenilor, pe partea de sud, la 25 km de Ploieşti.

   

Oferta sezonului: Zipfelbob la Păltiniş

Cu traista-n băţ

ZipfelboburiÎn premieră pentru cei împătimiţi de farmecul sporturilor de iarnă, din acest sezon, la Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, Zipfelbob-urile îi provoacă la o nouă aventură. Acestea pot fi închiriate pentru numai 10 lei pentru 2 ore de distracţie maximă.

   

Muzeul copacilor din Zurich, Elveţia

Cu traista-n băţ

muzeulcopacilor1Dacă ajungeţi, vreodată, în Zurich, nu rataţi să vă delectaţi privirea şi paşii în celebrul muzeu dedicat în exclusivitate copacilor, unic în lume. Tăcut, stoic, amintind de Stonehenge (datorită pietrelor aşezate în apropierea copacilor), parcul situat în apropierea lacului Zurich, adăposteşte o adevărată comoară verde: peste 2000 de specii diferite.muzeulcopacilor

   

Page 3 of 19