Saturday, April 20, 2024
   
Text Size

Cu traista-n băţ

Canionul de la Mihăileni, sălaşul legendelor şi puilor de lup

Cu traista-n băţ

canion mihaileniCanionul de la Mihăileni s-a consacrat ca un loc misterios, ascuns de ochii curioşilor în spatele vegetaţiei şi a tainelor de demult. Cunoscut sub numele de „Râpa lui Brod" , canionul ocupă o suprafaţă de 15 hectare. Aria protejată are statut de „Rezervaţie geologică şi peisagistică" . Pereţii netezi de stâncă au o înălţime de peste 20 de metri . Peste timp, canionul păstrează legenda sălaşului puilor de lup.

 

Troiţele, gazde primitoare la Gornet Cuib

Cu traista-n băţ

troitaPe-un deal, deasupra Văii Teleajenului, case apar presărate printre pomi fructiferi, ca-ntr-o livadă ce îşi pierde hotarul. În lung şi-n lat, satul molcom este plin de troiţe.

   

Un pod peste legende cu meşteri mincinoşi, la Sibiu

Cu traista-n băţ

podul mincinosilor sibiuCelebrul Pod al Minciunilor este o pecete rafinată a vechiului Hermannstadt, la hotarul dintre „Oraşul de Sus" şi „Oraşul de Jos", cele două jumătăţi ale Sibiului care îşi unesc istoria tocmai în arcul de fontă din capătul străzii Ocnei, în spatele Turnului Sfatului.

   

Mare Sărbătoare în Mărginime: Udatul Ionilor

Cu traista-n băţ

udatul ionilor„Udatul Ionilor" este un obicei păstrat din străbuni la Tălmăcel şi care se sărbătoreşte în continuare an de an. În ziua Sf. Ioan Botezătorul, de cum se ivesc zorile, întregul sat vuieşte a sărbătoare. După slujba religioasă, porneşte spre râu alaiul format din feciori călări ce poartă steaguri tricolore, copii şi juni îmbrăcaţi tradiţional, un car alegoric tras de boi împodobiţi cu ţesături şi mărgele şi mai în urmă, măgăruşii cu moşul şi baba din paie.

   

Crăciun Fericit de la Merry Christmas la... Chuc Mung Giang Sinh

Cu traista-n băţ

craciun1Urărea Crăciun Fericit, pe meridiane:
Afrikander: Een Plesierige Kerfees
Afrikaans: Geseënde Kersfees
Albanian:Gezur Krislinjden

   

Page 5 of 19