Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Cu traista-n băţ

MARATONUL VINULUI 2013: „Organizare perfectă, vremea a ţinut cu noi”. GALERIE FOTO

Cu traista-n băţ

maraton 2013 urlatiÎn această duminică, oraşul Urlaţi a fost gazda unuia dintre cele mai aşteptate evenimente sportive din Prahova, Maratonul Vinului. Nu este vorba despre degustări, ci de o competiţie caritabilă pentru promovarea cilcismului montan, apreciată de sute de sportivi din toate colţurile ţării.

 

Sărbătoare în Ţara Oltului, cu peste 10.000 de oaspeţi

Cu traista-n băţ

avrig2Peste 500 de artişti, sute de copii îmbrăcaţi în fainele costume tradiţionale- într-o impresionantă paradă, cântece şi jocuri, biblioatelier, poezie, concursuri, expoziţii, sport, voie bună şi preparate tradiţionale pregătite cu har de gospodinele Avrigului, flori, soare... Într-un cuvânt, sărbătoare! Asta a fost la Avrig, la Boiţa, la Porumbacu şi în împrejurimi, timp de două zile. De dragul Zilelor Culturale ale Sibiului... în Ţara Oltului.

   

Meşteşugul cojocăritului, vedetă la zi de sărbătoare!

Cu traista-n băţ

cojocarit2Aşa cum am aflat de la bibliotecarul Maria Grancea din Avrig, unul din marile suflete care „au pus ţara la cale" la zi de sărbătoare a Avrigului, unul dintre momentele de mare cucernicie în praznicul abia încheiat s-a datorat prezenţei unor mari meşteri.

   

Igfon: pădurea sacră dinaintea ţării de dincolo de păduri

Cu traista-n băţ

IGFONMulte şi fermecate sunte legendele ţesute de-a lungul şi de-a latul pădurilor ce leagănă gura de rai a plaiului nostru străbun... Iată azi, una dintre ele.

   

De ce au casele din Slimnic cruce ?

Cu traista-n băţ

CASA SLIMNICRânduite aşa cum au fost moştenite, ca nişte enoriaşi dinaintea bisericii şi a vechii cetăţi, cu grădini şi acareturi bine îngrijite, casele din Slimnic au ceva aparte. De multe ori, trecut cu vederea.

   

Page 5 of 24