Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Cu traista-n băţ

Cea mai scumpă vacanță din lume costă un milion de lire sterline și include un sejur în România

Cu traista-n băţ

126Un site britanic care promovează produse de lux, VeryFirstTo, a creat un pachet turistic despre care se spune că este cel mai scump din lume, mai exact, un circuit de doi ani pentru a vizita cele 962 de monumente patrimoniu UNESCO din toată lumea (distribuite în 157 de țări), al cărui preț este de 990.000 de lire sterline.

 

Mărturie de la tragedia Titanicului: O vioară din lemn de trandafir, autentificată ca aparţinând şefului unei formaţii muzicale de pe vapor

Cu traista-n băţ

Vioara TitanicVioara din lemn de trandafir a dirijorului orchestrei de pe Titanic a fost autentificată, după şapte ani de cercetări. Instrumentul a fost descoperit ascuns într-un pod din Marea Britanie. Vioara constituie, acum, una dintre cele mai de seamă mărturii ale teribilului naufragiu din 1912.

Specialiştii recunosc că a fost nevoie de nu mai puţin de şapte ani pentru autentificarea originii acestui instrument muzical. Vioara i-a aparţinut lui Wallace Hartley, şeful unei mici formaţii instrumentale de pe Titanic, care a găsit incredibila inspiraţie să cânte până când transatlanticul s-a scufundat în Atlantic, pe 12 aprilie 1912.

   

VIZITĂ LA MUZEU ÎN LUNA LUI MARTE Muzeul Memorial "Nichita Stănescu" este amenajat în casa în care poetul a locuit până la plecarea

Cu traista-n băţ


IMG204Sunt un om viu./ Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin./
Abia am timp să mă mir că exist,/ dar mă bucur totdeauna că sunt.

Muzeul Memorial "Nichita Stănescu" este amenajat în casa în care poetul a locuit până la plecarea în Bucureşti, la facultate. Strada pe care se află casa, în zona numită "Piaţa sârbească", poartă numele poetului. Muzeul a fost inaugurat în decembrie 2002, în 1998 casa fiind cumpărată de Ministerul Culturii şi trecută în administrarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

   

Înconjurul Pământului în opinci. O uluitoare poveste din 1910

Cu traista-n băţ

ocolul-pamantului-in-opinciÎn 1910, patru studenţi români - Paul Pârvu, Alexandru Pascu, Gheorghe Negreanu şi Dumitru Dan - au făcut ocolul Pământului. În opinci! Voiau să simtă pământul, precum, odinioară, Badea Cârţan.

   

Grădina zmeilor: Legenda fetei cătanei într-o lume de basm

Cu traista-n băţ

Gradina Zmeilor Galgau AlmasuluiUn loc unic atât ca peisaj şi frumuseţe cât şi ca origine, Grădina Zmeilor este o rezervaţie naturală geologică şi peisagistică, considerată unică în Europa. Te aşteaptă o lume desprinsă, parcă, din basme, cu forme bizare, un adevărat hăţiş de coloane, ciuperci, poduri, figuri zoomorfe şi antropomorfe, printre care te poţi plimba şi în care te poţi pierde ore în şir: „Capitanul şi soldatii", „Dorobanţul", „Călugării", „Horia, Cloşca şi Crişan", „Acul Cleopatrei", „Moşul", „Zmeul şi Zmeoaica" „Eva", „Dorobanţul", „Degeţelul", „Sfinxul".

   

Page 7 of 24