Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Cu traista-n băţ

Peste 1.300 de piese din aur nativ la Muzeul Aurului din Brad

Cu traista-n băţ

Exponat1-aur-bradPeste 1.300 de piese din aur nativ sunt expuse, începând de marţi, 4 decembrie, la Muzeul Aurului din Brad, jud. Hunedoara, singurul din lume de acest tip. Instituţia s-a redeschis după ce a fost renovată. În prezent, aici sunt expuse, alături de alte peste o mie de eşantioane minerale, piese rare, cele mai valoroase fiind două şopârle din aur, evaluate la peste trei milioane de dolari fiecare.

 

INEDIT: La Biserica Sf. Nicolae din Scheii Braşovului, 13 scene pictate în anul 1737 prevestesc Apocalipsa!

Cu traista-n băţ

biserica-sf-nicolae-scheii-brasovului-5 size1In Biserica Sfântul Nicolae din Schei, există o pictură numită ‚Roata Lumii", în care Apocalipsa este vestită prin inversarea polilor magnetici ai Pământului. Aici sunt reliefate 13 scene ale Apocalipsei, aşa cum consemnează newsbv.ro. De asemenea, tot aici se păstrează o frescă „năucitoare" (după cum recunosc înşişi preoţii) pe care n-a reuşit să o înţeleagă nimeni până acum, dar care seamănă izbitor cu ceea ce vedem în documentarele despre predicţiile avansate pentru 2012: explozii solare şi inversarea polilor magnetici.

   

La o bărdacă de mied…

Cu traista-n băţ

MIEDVreme aburind prin ceţuri îngheţate. Toamnă pe sfârşite hăulind a ger şi iarnă şi colinde. Nu v-ar sta bine, la gura sobei, cu o bărdacă plină cu mied, să aşteptaţi vremea sărbătorilorilor?

Miedul este cea mai veche băutură fermentată, inventată cu mult înaintea celor din viţa de vie, cereale sau fructe. Cum arată unele cercetări, vechimea acestei băuturi preparată din miere ar număra vreo 6.000 de ani. Licoarea e cunoscută şi sub denumirea „vin din miere".

   

Poftiţi în mărginime, de sărbători

Cu traista-n băţ

cum fac pitaMărginimea Sibiului (maghiară: Szeben-Hegyalja, germană Hermannstädter Randgebiet) este o zonă care include 18 localităţi din România aflate în partea de sud-vest a judeţului Sibiu din Transilvania, toate având o moştenire etnologică, culturală, arhitecturală şi istorică unică.

   

Pregătiri pentru hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

Cu traista-n băţ

hotel de gheata1În cel mult două săptămâni ar putea începe contrucţia tradiţionaului hotel de gheaţă de la Bâlea Lac. La acest moment, proiectul este gata, constructorii aşteptând doar un imbold din partea norilor aducătoi de zăpadă pentru a putea începe lucrările. De altfel, aceştia spun că, dacă ţin seamă de estimările meteorologilor, s-ar putea apuca de lucru chiar pe 1 decembrie. Şi vor da zor, pentru că de Crăciun, hotelul îşi va primi cei dintâi oaspeţi, care deja şi-au făcut rezervări pentru sărbători.

   

Page 7 of 19