Wednesday, December 11, 2024
   
Text Size

"În vara aceasta, ce vrei să fii: sirenă sau balenă ?"

Viaţa ca o artă

165490 438321179583389 1326810470 nIntr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea într-o sală de gimnastică, scria : "În vara aceasta ce vrei să fii: sirena sau balena ?" Se spune că o femeie tanară, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a răspuns la întrebarea de publicitate în aceşti termeni : 

 

Un maraton de activităţi culturale: “Primăvara Poeţilor” (12-30 martie)

Oameni printre noi

Copy of 221642 2998423376734 48654483 n

Cea de-a treia etapă a programului “Primăvara Poeţilor” a cuprins un veritabil maraton de activităţi culturale. Astfel, marţi, 26 martie, în sala mică a Casei de Cultură, Cercul Literar “Geo Bogza” şi-a continuat activitatea cu o interesantă temă: “Atelier de scriere creativă - exerciţii de twitteratură”, prezentată de scriitorul Florin Dochia. Evidenţiind disputa dintre literatura tipărită şi aceea digitală, autorul a arătat că “lupta se desfăşoară pe teritoriul numit Twitter, ale cărui «parcele» sunt limitate la texte de 140 de cuvinte”.
Paralela dintre “clasici” (susţinătorii bibliotecilor şi apărătorii cuvintelor cu mai mult de trei silabe) şi “moderni” (care consideră spaţiul internetului drept o oportunitate de reînnoire a formelor şi genurilor literare), a guvernat, de fapt, întreaga întâlnire colocvială. 

O filă de istorie autentică, “Basarabia, pământ românesc”, a constituit un

   

Bine ai venit, Primăvară!!!

Viaţa ca o artă

577432 435610333187663 1019473208 n

   

Exist

O poezie pe zi

 

Îndrăznesc să-ți strig în față

Ceea ce simt.

Nu mă ascund după frunze.

Sunt doar un copac,

Dar dacă nu aș avea sentimente

Multe crengi nu ar mai fi.

Dintr-o sămânță

M-am născut eu,

Un stejar,

La a cărui umbra tu stai uneori

Fără să știi ca și eu sunt viu,

Ca te simt,

Chiar dacă tu nu simți decât umbra ce ți-o dau.

 

autor, Alexandra Ioniţă

 

 

 

   

Ioan Barb – realismul magic de inspiraţie românească

Literatură

14025597-featCitind volumul de proză scurtă – “Oraşul scufundat” - apărut în această primăvară la Editura “Cenaclul de la Păltiniş”, sub semnătura poetului Ioan Barb(care îşi face astfel debutul în proză, am sentimentul că întâlnesc aevea o lume reală şi, în aceeaşi măsură, reflectată; o lume ale cărei ziduri îşi au fundaţia în adâncul memoriei, iar graniţa dintre ele nu poate fi percepută cu precizie. 
Titlul volumului poate fi la fel de bine o realitate palpabilă - descrisă în una dintre prozele cu acelaşi titlu din volum - sau metafora efectului unor amintiri dureroase prin care prezentul se defineşte şi se determină. Graniţa dintre aceste două ipostaze fiind cu nepuţinţă de stabilit, impresia puternică de conştiinţă lucidă - dar încărcată - mă izbeşte încă de la primul contact cu această carte: “Venise să se urce în trenul care, timp de peste zece ani a fost casa lui de noapte şi în care a găsit întotdeauna o banchetă goală pe care şi-a odihnit oasele. Poate era

   

Page 10 of 277