Tuesday, July 16, 2024
   
Text Size

EXPOZIŢIE: Valeriu Scărlătescu a adus pe simeze „Dimineaţa de mai”

Arte vizuale

valeriu scarlatescuCuloare şi lumină, în această perioadă, pe simezele Galeriei de Artă Ploieşti acolo unde publicul poate admira expoziţia „Dimineaţă de mai", semnată Valeriu Scărlătescu. Un stil inconfundabil, pe care pasionaţii de pictură îl cunosc deja, reuşeşte încă o dată să surprindă privitorul prin emoţiile pe care le generează.

 

Oman la Bucureşti

Literatură

Copy of Afis lansare MNLR-page-001

   

LUMINA DIN LUMINĂ!

Rădăcini

HRISTOS A INVIAT! VENIŢI ŞI LUAŢI LUMINĂ!

 

maini

 

   

La Brașov, a înflorit pe deplin poezia

Literatură

Lansare volum de poezie Oman

…culorile nisipului, curmalele, mirodeniile, soarele arzător al deșertului, marea, uimirea, tăcerea, nețărmurirea și mai ales Harul,
toate acestea au făcut lungă călătorie pornind de departe, tocmai din prea puțin cunoscutul nouă Sultanat Oman, pentru a se năpusti în sufletele noastre.
Cum încă nu s-au șters din mintea mea reverberațiile evenimentului și nu sunt iubitoare de cuvinte pe care unii (mai blazați sau mai sceptici) le-ar putea numi „cuvinte mari”, voi mai adăuga doar atât:astă seară, la Brașov, a înflorit pe deplin poezia.

Felicitări, Camelia Ioana Radu, pentru noul tău volum de versuri, OMAN! Drum lung cărții iar ție, mult succes în continuare!
Felicitări celor care au organizat și au prezentat acest eveniment deosebit: Asociației „Libris Cultural” Brașov, poeților Mihaela Malea Stroe, Adrian Munteanu, Laurențiu Ciprian Tudor!
Şi, de ce nu? Felicitări nouă, celor care am avut șansa de a participa și de-a ne întoarce acasă plini ochi de lumină, de vers, de sensibilitate.

poeta ADRIANA LISANDRU

   

Ceai cu Adala în Oman

Literatură

  Copy of 2cc213f42391ca9b5660f10530ba2681 lansare de cartePoeta Cristina Ştefan a lansat la Bacău volumul de versuri Ceai cu Adala, scris în duet cu poetul israelian Adrian Grauenfels. Volumul, inedit, modrn, a atras atenţia prin poemele cu tentă existenţialistă, de un intimism delicat, intelectual. Cei doi poeţi, deşi nu se cunosc personal, sunt bunio colegi de cenaclu pe Lira21, cenaclu virtual infiinţat de Cristina Ştefan, cu ceva ani în urmă. Cu acest prilej, poeta Cristina Ştefan a invitat şi pe Camelia Iuliana Radu, poetă din Ploieşti, pentru a face la Bacău lansarea volumului de versuri Oman. Critica de specialitate din Bacău a primit cele două volume cu interes şi apreciere. 

   

Page 2 of 277