Monday, May 21, 2018
   
Text Size

DESCOPERIRI ARHEOLOGICE: Dovezi vechi de peste 5.000 de ani în Prahova

Rădăcini

tohani-pieseCercetările arheologice preventive, derulate de arheologii Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, au debutat, în anul 2015, cu reperarea unui sit arheologic nou, amplasat pe teritoriul comunei Gura Vadului, în satul Tohani, pe Dealul Strehan.

 

Prahova pe Broadway: Festivalul Ziua României din New York

Cu traista-n băţ

festival romania broadwayCea de a XVI-a ediție a Festivalului Ziua României pe Broadway va fi dedicată în întregime județului Prahova, una dintre regiunile cele mai prolifice și extraordinar de frumoase ale țării, se arată pe site-ul evenimentului.

   

Muzeul Județean de Artă Prahova: APEL PENTRU SALVAREA PICTURII UNICE DE LA MĂNĂSTIREA ZAMFIRA!

Rădăcini

manastirea zamfira biserica pictura grigorescuAşezământ monahal de la jumătate secolului al XIX-lea, Mănăstirea Zamfira include prima biserică pictată în întregime de marele pictor Nicolae Grigorescu. Lăcaşul de cult se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care unica pictură „în frescă" a lui Grigorescu se poate pierde pentru totdeauna. Reprezentanţii Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" au lansat un apel public de salvare a acestui important monument istoric de clasă A (naţional şi internaţional). Iată comunicatul din partea Muzeului.

   

CASA REGALĂ: Spectacol de Gală organizat cu ocazia celebrării a 25 de ani de la sosirea în țară ASR Principesei Moștenitoare Margareta

Oameni printre noi

CONCERT ATENEUL ROMAN FOTO DANIEL ANGELESCUSărbătoarea împlinirii a douăzeci și cinci de ani de la întoarcerea în țară a primului membru al Familiei Regale, după o absență de patruzeci și doi de ani, a fost împărtășită de întreaga societate. Patru evenimente publice au fost organizate de Casa Regală cu această ocazie.

   

Casa de Cultură „I. L. Caragiale”: Zece elevi vor reprezenta Ploieştiul la Festivalul de poezie de la Blaj

Literatură

Casa-de-Cultura-IL-Caragiale-PloiestiCasa de Cultură „I.L.Caragiale" a Municipiului Ploieşti va participa la cea de a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Poezie „Ocrotiţi de Eminescu" cu zece elevi pasionaţi de literatură.

   

Page 7 of 348